Vés al contingut

galeria

Noves solucions per abordar la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC), la fertilització in vitro i el transtorn bipolar: aquests han estat els projectes sorgits de la 6a edició de Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), programa de biodisseny impulsat per Biocat i inspirat en Stanford Biodesign per desenvolupar emprenedors i futurs líders en innovació sanitària.

Els alumnes de d·HEALTH Barcelona 2019 han presentat els seus projectes per primer cop en públic durant l’acte de graduació de la 6a edició del programa, celebrat al Movistar Centre de Barcelona. Aquests projectes són fruit de nou mesos de formació, incloent-hi dos mesos d’immersió clínica a l’Hospital ClínicVall d’Hebron i l’Hospital Germans Trias i Pujol per identificar necessitats clíniques no cobertes.

En total, els alumnes han identificat més de 950 necessitats clíniques insatisfetes durant l’estada als hospitals, de les quals aproximadament un 65% són potencials oportunitats de negoci i el 35% són possibilitats de millora per als hospitals.

Cada equip ha escollit una d’aquestes necessitats per donar-hi resposta amb una solució innovadora. Així, els alumnes que van fer la seva immersió clínica a Germans Trias i Pujol –hospital que s’ha incorporat enguany al programa per primer cop- han dissenyat un sistema de screening d’EPOC per a Centres d’Atenció Primària per augmentar el nombre de persones diagnosticades amb la malaltia.

Per la seva part, els alumnes que van estudiar les necessitats de l’Hospital Clínic han presentat una dispositiu mínimament invasiu capaç de detectar el moment òptim en què s’ha d’implantar l’embrió en fertilització in vitro. Pel que fa a Vall d’Hebron, els alumnes que hi han fet la seva immersió clínica han desenvolupat una plataforma digital per detectar i predir les recaigudes en pacients amb trastorn bipolar.

Durant l’acte de graduació, els alumnes han rebut el feedback d’un jurat format per Frédéric Tétard, Cap del Servei de Farmacovigilància de Boehringer Ingelheim, Irene Sánchez, Business Creation Manager d’EIT Health Spain i Yaakov Nahmias, Director Acadèmic de BioDesign: Jerusalem Medical Innovation.  Nahmias ha estat a més keynote speaker de l'acte i ha presentat alguns dels casos d'èxit de startups innovadors sorgides del programa de biodisseny israelià. Finalment Montserrat Delgado, Education Manager d'EIT Health Spain, ha presentat algunes de les línies de treball del principal consorci de salut europeu, entre d'ells els innovation fellowships dels quals forma part d·HEALTH Barcelona.

 

Es busquen titulats en disseny, enginyeria, ciències de la vida o empresa per a l’edició 2020

Biocat selecciona actualment alumnes per a la setena edició de Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), el seu programa de postgrau per desenvolupar innovadors i emprenedors en el sector salut, que arrenca el gener de 2020. El 95% dels participants de les edicions anteriors han trobat feina al sector salut, i un 48% té el seu propi projecte empresarial.

Seguint la metodologia del biodisseny de la Universitat de Stanford, al llarg de 9 mesos els participants de d·HEALTH Barcelona experimenten un cicle complet d'innovació. En equips multidisciplinaris formats per titulats en ciències, disseny, enginyeria i empresa, els participants viuen dos mesos d'immersió en un gran hospital de Barcelona per detectar necessitats susceptibles d'esdevenir un nou producte o servei.

Durant el programa, els alumnes de d·HEALTH Barcelona treballen en el disseny, prototipat, model de negoci i recerca de finançament per a la solució desenvolupada. Mentrestant, adquireixen coneixements en medicina, desenvolupament de negoci i habilitats en àrees com design thinking o lideratge creatiu, amb més de 70 experts internacionals procedents de Boston o Stanford, entre d'altres.

Si ets dissenyador, enginyer o titulat en ciències de la vida o en empresa/negocis, consulta aquí com inscriure’t a Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona).

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.