Vés al contingut

Tot professional coneix la importància de comptar amb una bona agenda de contactes. Les xarxes d'alumnes i exalumnes són una de les fonts més útils de networking: si, a més, aquesta xarxa arriba a tot l'àmbit europeu, les oportunitats es multipliquen.

L'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT), la primera iniciativa europea que impulsa la competitivitat i el lideratge europeu en temes d'innovació, està impulsant EIT Alumni per agrupar a tots els professionals que cursin o hagin cursat programes de formació amb el segell EIT. Un d'ells és Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), un programa pioner impulsat per Biocat per desenvolupar emprenedors i futurs líders en innovació sanitària, inspirat en el prestigiós programa Stanford Biodesign.

Aquest mes d'octubre, EIT Alumni va organitzar a Budapest la jornada CONNECT 2017, en la qual van participar més de 100 estudiants i exalumnes de tot Europa. Entre d’ells hi havia la Maria Fernández, titulada en Biomedicina que, després de treballar al Max-Planck Institute i a Grifols, està actualment cursant el programa HEALTH Barcelona. "Per a un estudiant que hagi passat per d·HEALTH Barcelona, formar part d’EIT Alumni és una oportunitat única per estar al dia de què passa a Europa pel que fa a innovació, tecnologia i, en el nostre cas concret, salut", destaca.

Fernández assegura que participar en l'esdeveniment d’EIT Alumni a Budapest ha estat "una experiència única a nivell personal". Poques setmanes abans de presentar el seu projecte de negoci final a la graduació de d·HEALTH Barcelona, ja pensa en com aprofitar les oportunitats d'aquesta xarxa. "Formar part d'EIT Alumni és clau pel meu futur personal i professional -subratlla-. És la manera més directa de seguir connectada amb l'ecosistema europeu d'innovació i startups un cop acabat el programa d·HEALTH Barcelona".

Un dels principals reptes d’EIT Alumni per al pròxim any és aconseguir que hi hagi comunicació cross-KIC, és a dir, que les diferents comunitats d’EIT (no només la de Salut sinó també les de Digital, Alimentació o Energia, per exemple) duguin a terme iniciatives i projectes conjunts. En el cas concret de la comunitat EIT Health, s'està començant a organitzar l'estructura interna, basada en voluntaris, per llançar una plataforma online i començar a organitzar activitats que ajudin a fer créixer la comunitat i dur a terme projectes en l’àmbit europeu.

 

d·HEALTH Barcelona busca estudiants per a la pròxima edició

Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona) és un programa pioner de 39 setmanes inspirat en el prestigiós programa Stanford Biodesign que forma i acompanya els alumnes en el procés del biodisseny. De les tres primeres edicions han sorgit ja diversos projectes empresarials i el 97% dels exalumnes han trobat feina en el sector salut.

Durant el programa, equips multidisciplinaris formats per quatre persones amb experiència en ciències de la vida, enginyeria, negocis i disseny experimenten un cicle complet d'innovació –des de la identificació de necessitats en hospitals fins al prototipat– assessorats per més de 70 experts internacionals.

Qualificat per Health Startup Europe com a "probablement la millor acceleradora d'innovació en salut d'Europa", d·HEALTH Barcelona compta amb la col·laboració de l’Hospital Clínic, l’Hospital Sant Joan de Déu, l’Institut Guttmann i el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus, i el gener de 2018 començarà la seva cinquena edició.

Com a part del consorci EIT Health, durant el programa els equips de d·HEALTH tenen l'oportunitat d'interactuar amb projectes similars a Europa: validar les necessitats en altres ecosistemes (Karolinska, Suècia i Galway, Irlanda), connectar-se amb altres ecosistemes biomèdics i emprenedors, i assistir a reunions d'alumnes d'altres programes per compartir experiències.

d·HEALTH Barcelona està buscant alumnes per a la pròxima edició, que arrencarà el gener de 2018. Consulta aquí com inscriure’t.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.