Vés al contingut

Palamós reunirà un grup d'experts en motiu del primer fòrum de debat per al desenvolupament sostenible de les ciutats del litoral mediterrani, el dia 22 d'octubre, als jardins de l'hotel La Malcontenta (al paratge del Castell). L'objectiu d'aquesta trobada és crear un espai de reflexió i d'intercanvi de propostes i projectes que aportin coneixements, sinèrgies i estratègies de futur a les ciutats que hi participin. Cada ciutat -que ha de tenir una població entre 25.000 i 50.000 habitants- pot estar representada per polítics i/o tècnics de l'administració local.

Una sessió temàtica sobre els clústers d'alta tecnologia

El fòrum s'estructurarà en una sessió plenària, que es farà durant el matí, i quatre sessions paral·leles, a la tarda. Es tractaran des dels reptes de la sostenibilitat fins a les claus del desenvolupament sostenible, passant pels clústers d'alta tecnologia. Els darrers anys, els clústers d'alta tecnologia, que tenen com a model el Silicon Valley, han rebut una gran atenció per part d'economistes i de l'administració pública. Aquest tipus de clúster pot contribuir espectacularment sobre el creixement econòmic d'un territori i pot ser una gran oportunitat de desenvolupament de baix impacte ambiental per a les ciutats de la riba mediterrània.

Els experts convidats a aquesta sessió són Alicia Romero, presidenta del Parc Tecnocampus Mataró-Maresme; José Ignacio Latorre, director gerent del Centro de Ciencias de Benasque Pedro Pacual i Josep Miquel Piqué, conseller delegat de 22@ Barcelona. Moderarà la taula la directora general de Biocat, Montserrat Vendrell.

L'organització d'aquest fòrum va a càrrec de l'Ajuntament de Palamós i de l'Obra Social "la Caixa" i compta amb el suport de la Diputació de Girona i la Universitat de Girona.

Programa

Més informació i inscripcions: www.novaciutatmediterrania.org

Dia: 22 d'octubre de 2009
Hora: de 9h a 18h
Lloc: Hotel La Malcontenta · Paratge de Torre Mirona (Platja del Castell), 12 · Palamós

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.