Vés al contingut

Un any més, Biocat ha col·laborat juntament amb el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Barcelona Activa i Esade BAN, en l’organització de la 28a edició del Fòrum d'Inversió Healthcare Barcelona, celebrada aquest dimecres 24 de març de forma telemàtica degut a la pandèmia. 

Des de la seva primera edició el 2010, la trobada de l'ecosistema biomèdic català ha estat un trampolí a 250 startups de salut. Les empreses que han aconseguit exposar al Fòrum han aixecat una xifra d’inversió total de 186 milions d'euros, segons ha donat a conèixer Nadia Pons, gerent de l’Àrea d’Emprenedoria del Col·legi de Metges de Barcelona durant l’edició d’enguany. 

En la seva intervenció, Jordi Naval, director general de Biocat, ha donat un discurs motivador després de les darreres xifres d’inversió aixecades per les companyies emergents de l’ecosistema català al desembre de 2020: 226 milions d’euros, gairebé el doble que l’any anterior, publicades a la darrera revisió de l’Informe de la BioRegió 2020.

“Barcelona és un dels principals hubs d’innovació en salut a Europa i la ciutat està cada vegada més oberta al món. Aquestes xifres reforcen la convicció del potencial d’escalat de l’ecosistema a nivell d’altres països europeus”, ha assenyalat, alhora que ha destacat l’important creixement d’inversors internacionals el darrer any. 

Mostra d’aquesta qualitat que es troba en l’ecosistema de les ciències de la vida i la salut de Catalunya han estat les sis empreses del sector que han participat en el Fòrum d’enguany: Nanoligent, SUCCIPRO, WOMENUP, Affirma Biotech, Doppli Connect i Aortyx. Mitjançant una ronda de presentacions de set minuts, els emprenedors i emprenedores han presentat els seus projectes de biotecnologia i medical devices per aconseguir captar inversió pel desenvolupament del seus projectes. 

Al canal de Youtube del Col·legi de Metges de Barcelona pots veure les presentacions de les startups que han participat en aquesta edició, així com la resta de fòrums a partir del 2015.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.