Vés al contingut

GAITS és una eina visual creada pel CIMIT (Boston) - l’acceleradora de salut amb més experiència al món-, que ajuda a identificar el nivell de maduresa d’una startup respecte els quatre dominis més rellevants per a un projecte: el tecnològic, el clínic, el de mercat i el regulador. Es basa en una circumferència formada per 10 nivells que ajuden a identificar i a eliminar els possibles riscos del projecte. Són quatre circumferències, una per domini. 

El Dr. Markus Wilhelms, CEO i cofundador de MOWOOT, l’startup sorgida del programa d·HEALTH Barcelona que ha desenvolupat un dispositiu mèdic per tractar el restrenyiment crònic, i mentor de CRAASH Barcelona, destaca el paper diferencial que aporta l’eina a la formació respecte altres programes d’acceleració, perquè permet als projectes conèixer en quines àrees tenen més carències. “Els equips aprenen a utilitzar l’eina, que és molt útil per a detectar aspectes de millora, sobretot en l’àmbit de mercat i regulador, on acostumen a ser menys competitius”.

Els mentors participen activament en l’aprenentatge de GAITS perquè els equips puguin continuar utilitzant l’eina un cop finalitzat el programa. “És una avantatge que els participants aprenguin a fer-la servir de la mà dels propis creadors”, ha explicat Markus Wilhelm, que confessa utilitzar-la a la seva pròpia empresa. 

Finalitza la 4a edició del programa

Aquest mes de desembre finalitza la 4a edició de CRAASH Barcelona, on hi han participant els 6 projectes innovadors i disruptius de la BioRegió que van ser seleccionats. El programa, organitzat per Biocat amb la col·laboració del CIMIT, tanca les portes després de dotze setmanes de formació intensiva, on els equips han pogut validar les seves innovacions en dispositius mèdics i digital health

La formació s’ha dividit en tres fases: la primera ha permès als equips validar la seva proposta de valor, el model de negoci i el mercat de la mà d’experts. La segona i tercera fase ha permès als participants validar el seu projecte a Espanya, a més de rebre formació de la universitat holandesa TU Delft i trobar-se amb altres emprenedors europeus participants de l’acceleradora alemanya Medtech Bootcamp.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.