Vés al contingut

Redacció

Genoma España i les societats de capital risc Fitalent —que té com a partner de referència la consultora Everis— i Inveready Seed Capital han invertit un milió d'euros a l'empresa biotecnològica Palobiofarma amb seu al Parc Científic de Barcelona (PCB). Els fons captats s’integren a la tercera ronda de finançament de la biotecnològica catalana, l’objectiu de la qual és finançar els assajos clínics de fase I dels dos productes més avançats de l'empresa per al tractament del Parkison i asma.

L’aportació de capital —la segona  d’Inveready i la primera de Fitalent—  se suma al finançament públic que va obtenir la companyia el 2011 en el marc del Programa Innpacto del Ministeri d'Economia i Competitivitat. Genoma España, que inverteix en aquesta tercera ronda a través d'un préstec participatiu, ha estat un dels principals impulsors de l'empresa.

En total, Palobiofarma, que es dedica a investigar i desenvolupar nous fàrmacs per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen malalties neurodegeneratives i respiratòries, compta amb més de dos milions d'euros per al seu pla de negoci entre 2012 i 2013.

Julio Castro, director general de Palobiofarma, ha manifestat la seva satisfacció per "haver trobat capital risc disposat a invertir en el nostre projecte empresarial, i més encara si tenim en compte que tancar una ronda de finançament en aquests moments era bastant complicat. Crec que hem demostrat la nostra capacitat de generar projectes competitius d'alta qualitat i amb recursos limitats".

Les propietats beneficioses del cafè

La biotec catalana basa les seves investigacions en estudis recents que han demostrat que malalties com el Parkinson, l'Alzheimer i l'asma triguen més a desenvolupar-se en persones que prenen cafè amb assiduïtat. Això es deu a la interacció de la cafeïna amb els receptors de l'adenosina, una molècula que intervé en funcions importants de l'organisme com la freqüència cardíaca, la memòria, els processos inflamatoris i el balanç energètic.

Després de més de cinc anys de recerca, i gràcies a la recent inversió de capital risc, Palobiofarma començarà aquest any els assajos clínics de fase I del receptor A2a d'adenosina per al tractament de Parkinson. Aquesta recerca podria ser clau per alleujar els efectes secundaris dels medicaments amb els quals es tracten malalties degeneratives, concretament, els tremolors i la descoordinació de moviments que pateixen els malalts com a conseqüència del tractament amb Levodopa. Durant el primer trimestre de 2013, s'iniciaran els assajos clínics d'un antagonista potent del receptor d'adenosina A1 per al tractament oral de l'asma.

Els projectes es desenvoluparan fins aconseguir la prova de concepte en humans (fase II) que, segons el pla de desenvolupament de l'empresa, culminaran el 2014 per ser llicenciats a companyies farmacèutiques.

Amb la delegació catalana a la BIO Boston 2012

Palobiofarma és una de les 72 empreses i institucions que viatgen amb la delegació catalana coordinada per Biocat, la principal convenció biotecnològica mundial, la BIO Boston 2012, del 18 al 21 de juny.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.