Vés al contingut

REDACCIÓ

Tens una idea? T’agradaria desenvolupar una nova tècnica? T’has plantejat mai que podries registrar una patent? Saps què és una spin-off? Tots aquests aspectes es tractaran en la primera jornada Translació i innovació en salut que organitzen la Universitat de Girona (UdG) i la Fundació UdG Medicina, el dia 9 de febrer de 2012 a l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona.

La Dra. Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, presentarà la trobada que tindrà com a protagonistes experts i empresaris de l'àmbit biotecnològic i biomèdic de Catalunya. La jornada s'estructurarà en un bloc de conceptes generals i un altre de conceptes avançats.

El Dr. Pere Condom, director general del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, farà una introducció de què és i en què consisteix la transferència tecnològica. Tot seguit, el Dr. Jesús Garcia-Gil, catedràtic de Microbiologia de la UdG i director de Microbial, i el Dr. Lluís Ramió, neuròleg de l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, faran una reflexió sobre com ens adonem que tenim una cosa de valor, des d'una universitat i des d'un hospital, respectivament. El Dr. Pere-Joan Cardona, coinventor de la vacuna Ruti contra la tuberculosi latent —que es troba en fase III— i director Científic d'Archivel Farma, aportarà la presentació titulada Em llanço a la piscina i creo una empresa, o sóc prudent i patento?

El Dr. José M. Fernández Real, investigador principal de Mellitus (spin-off de l'Hospital Dr. Josep Trueta) explicarà la seva experiència de com trobar un inversor. I, per finalitzar la jornada, Miquel Àngel Bonachera i Sergi Audivert, cofundadors i consellers delegats d'AB-Biotics, la primera empresa biotec catalana que cotitza en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB) i que ha iniciat una important expansió internacional, parlaran sobre com cal relacionar-se amb el sector de la salut.

Programa

Dia: 9 de febrer de 2012
Hora: de 13 h a 16 h
Lloc: Capella de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta • Av. de França, s/n • Girona

Confirmació d'assistència: udgmedicina@udg.edu

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.