Vés al contingut

Grifols, “holding” empresarial català i líder al sector dels hemoderivats, s'ha fet amb el control del grup australià-suís Lateral Diagnostics. L'operació, per un import de 25 milions d'euros, s'ha realitzat mitjançant una ampliació de capital. Amb la firma de l'acord, Grifols adquireix el 49% del capital i el control del 100% del grup.

Aquesta inversió permetrà que Grifols augmenti la seva presència al mercat de diagnòstic a Austràlia i Nova Zelanda, que fins al moment es concentrava en la venda d'instrumentació a través de distribuïdors. D'altra banda, després d'aconseguir la llicència per a Flebogamma® DIF a Austràlia (IVIG d'última generació), començarà la venda d'aquest producte biològic, durant el primer trimestre de l'any.

També inclou la compra de la companyia Medion, ubicada a Suïssa, que ha desenvolupat una nova tecnologia per a la determinació de grups sanguinis, complementària de la que empra Grifols. Aquesta nova gamma de productes, afegida a la ja existent, permetrà disposar d'una oferta més completa i avançada en tipatge sanguini i el diagnòstic pretransfusional. Tots els mercats en els quals opera la companyia es beneficiaran de la disponibilitat dels nous productes fabricats a Suïssa, especialment el mercat nord-americà, ja que alguns dels productes tenen l'aprovació de la FDA.

Segons Ramon Riera, vicepresident comercial de Grifols: "Aquest moviment també demostra el nostre compromís per la divisió de Diagnòstic. La nostra planta de Barcelona acaba de multiplicar per tres la seva capacitat de producció de targetes DG Gel per a immunohematologia".

La facturació prevista del grup australià-suís el 2009 serà d’uns 20 milions d'euros i estimen duplicar aquesta xifra en els propers tres anys.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.