Vés al contingut

La multinacional catalana d’hemoderivats Grifols ha anunciat l’adquisició del 49% dels “drets de vot” de l’empresa estatunidenca especialitzada en fabricació de productes biològics Access Biologics per un import de 47,9 milions d’euros. L’acord inclou una opció de compra del 51% restant, que Grifols podria adquirir en cinc anys, és a dir el 2022.

Paral·lelament, Access Biologicals ha subscrit un contracte de subministrament per vendre productes biològics de Grifols per a un ús no humà, segons ha informat l’empresa catalana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Els ingressos derivats d’aquest contracte s’integraran a la divisió de Grifols Raw Materials, que ara passarà a denominar-se Bio Supplies i que representa al voltant de l’1,3% de la facturació de la companyia.

A través de Bio Supplies, Grifols amplia i reforça aquesta línia de negoci incorporant productes biològics complementaris i segueix assentant les bases per créixer mitjançant adquisicions ja realitzades, com el cas dels productes hematològics produïts per IBBI.

Access Biologicals, fundada el 2006, és una empresa que fabrica sèrums específics i reactius plasmàtics que són utilitzats per empreses biotecnològiques i farmacèutiques pel diagnòstic in-vitro, cultiu cel·lular i investigació i desenvolupament en el camp del diagnòstic. 

 

Notícia relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.