Vés al contingut

En el marc del HiT Barcelona, congrés mundial sobre innovació que acollirà la Fira de Barcelona entre el 17 i 19 de juny, se celebrarà la Global Entrepreneurship Competition, iniciativa on competiran 100 joves empreses innovadores, procedents de tot el món, a la cerca de la inversió necessària per desenvolupar o impulsar el seu negoci. D'aquestes, 24 accediran a la fase final de la Global Entrepreneurship Competition, junt als tres guanyadors espanyols del premi EmprendedorXXI de La Caixa i el guanyador català del XV Fòrum d'Inversió d’ACC1Ó.

Els 100 business plan seleccionats procedeixen de 24 països i pertanyen a sectors diversos: biotecnologia, telecomunicacions, química, disseny industrial, finances... En aquest context, els productes i serveis que desenvolupen aquestes joves empreses són variats. Entre ells, es troben plataformes d'e-learning per a institucions, làser per tractar el càncer, programa de gestió de residus sòlids urbans a través de web-GPRS o un web que promou el periodisme ciutadà.

El World Nominating Commitee, constituït per 26 dels més prestigiosos entrepreneurship centers de tot el món, entre escoles de negoci, incubadores, parcs tecnològics i universitats, s’encarregarà d’avaluar els millors projectes empresarials. Els 28 finalistes tindran l’oportunitat de presentar els seus projectes empresarials a la comunitat inversora que acollirà HiT Barcelona, és a dir, inversors privats, business angels, empreses de venture capital, gestors de fons públics i privats, etc., els quals s’encarregaran de seleccionar els guanyadors.

Els tres primers premis que atorgarà la Global Entrepreneurship Competition estan valorats en 50.000 euros per al guanyador, 20.000 per al segon classificat i 10.000 per al tercer. A més, les 100 empreses participants disposaran d’una oferta d’espais gratuïts d’oficines al districte tecnològic 22@Barcelona, on podran establir les seves seus europees.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.