Vés al contingut

Redacció

L'empresa tarragonina iMicroQ ha guanyat el Premi EmprenedorXXI a Catalunya, dotat amb 5.000 euros, que atorguen "laCaixa" i l'Empresa Nacional d'Innovació (Enisa). Aquest guardó reconeix les empreses innovadores de nova creació que tenen el potencial de creixement més alt a l'Estat espanyol.

Creada el 2010 per un grup de recerca de la Universitat Rovira i Virgili (URV), iMicroQ es dedica al desenvolupament de tecnologia i productes per a la seguretat agroalimentària i el diagnòstic clínic. Actualment, el principal producte que té en fase de desenvolupament és un kit de detecció ràpida de salmonel·la, que redueix el temps fins a 14 h des de que es pren la mostra.

A banda de l'aportació econòmica del premi, la biotecnològica catalana podrà participar en dues experiències de formació internacional: el curs Ignite Fas Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unit), i un pont tecnològic a Silicon Valley. A més, passarà automàticament a la fase estatal del concurs, que se celebrarà el mes d'octubre, i en el qual els guanyadors autonòmics competiran per emportar-se el primer premi estatal de 20.000 euros.

A Catalunya, on la iniciativa està organitzada per Barcelona Activa, s'han inscrit en aquesta edició 127 empreses, un 59% més que el 2011. Les dues altres finalistes han estat la biotecnològica Sagetis i la consultora MBA&co.

iMicroQ va ser finalista de l'edició 2010 del premi BioEmprenedorXXI, que reconeix el millor pla de creació d’empresa innovadora en el sector de ciències de la vida, impulsat per "la Caixa", Barcelona Activa, Biocat, Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.