Vés al contingut

Inbiomotion, la spin-off de l’IRB Barcelona i l’ICREA, ha tancat la segona ronda de finançament amb la captació de 2,2 milions d’euros gràcies a l’aportació majoritària de Caixa Capital Risc, que inverteix a través del seu fons Caixa Innvierte BioMed II, i Ysios Capital, l’espanyola líder en inversions al sector biotecnològic, mitjançant el fons Ysios BioFund I.

Ysios Capital va liderar la primera ronda de finançament que Inbiomotion va tancar el 2012, on també hi va participar la Fundació Vila Casas. Els accionistes han tornat a invertir en aquesta segona ronda, i també s’hi han afegit alguns business angels. Pel que fa a Caixa Capital Risc, que ja va començar a donar suport a l’empresa abans de tancar aquesta ronda, ha emès l'operació mitjançant un fons impulsat per la Caixa i el Centre pel Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI).

El capital captat en aquesta ocasió servirà per fer el segon assaig clínic del biomarcador que ha desenvolupat l’empresa, Osteomet. Aquest producte, que ja ha estat validat en més de 1.300 mostres de pacients, permet predir quins pacients amb càncer recauran en una metàstasi òssia, a partir de biòpsies de tumors primaris.

Osteomet està enfocat principalment a dos tipus: el càncer de mama i el càncer de pròstata, en què la metàstasi és la més habitual. De fet, un 75% de les dones amb càncer de mama i un 90% dels homes amb càncer de pròstata desenvoluparan metàstasi òssia al llarg de la malaltia, segons han fet públic en un comunicat.

Inbiomotion, que lidera a nivell científic Roger Gomis de l’IRBB Barcelona (fundador), es marca com a fita superar les fases clíniques i reguladores en dos anys per posar el producte a l’abast dels pacients el 2018. La companyia considera que el marcador podria ajudar a racionalitzar l’ús de teràpies preventives contra la metàstasi i a definir el pronòstic per fer teràpies més personalitzades.

 

Notícies relacionades:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.