Vés al contingut

REDACCIÓ

L’ús cada cop més intensiu de les tecnologies aplicades a la formació i l’emergent model editorial amb suport electrònic i digital, són els fonaments de la Iniciativa Digital Politècnica (IDP). El nou servei de publicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) —que passa a ocupar l’espai d'Edicions UPC— coordinarà i impulsarà els projectes relacionats amb l’elaboració, producció i ús de continguts digitals acadèmics i els farà accessibles a la comunitat universitària i societat en general. Estem parlant de llibres, revistes digitals, materials docents multimèdia i de diversos productes electrònics sobre recerca.

La presentació oficial s'ha fet aquesta setmana a la Llibreria Bertrand de Barcelona, amb la presència del rector de la UPC, Antoni Giró.

Per posar a l’abast de tothom la producció acadèmica, científica i tècnica de la Universitat, la IDP, que depèn del Vicerectorat de Docència i Estudiantat, gestionarà els drets d’explotació de les publicacions del professorat i del personal de recerca. En aquest sentit, tots els nous títols publicats es posaran en accés obert a Internet en un període màxim de tres anys després de la seva publicació. En el cas dels estudiants de la UPC, l’accés és lliure des del moment en què estan matriculats a la Universitat.  

Per ara s'han editat dues noves col·leccions sobre continguts docents per a les titulacions de grau,  postgrau i màsters de la UPC, i una col·lecció de divulgació científica multidisciplinària Hyperion—Manuals de supervivència científica pel segle XXI, coordinada pel professor Jordi José, del Departament de Física i Enginyeria Nuclear. Està previst iniciar un projecte d'Assignatures a la carta de la UPC per enregistrar i difondre en format digital les sessions i continguts docents. Totes les publicacions i els continguts generats seran accessibles a través de la plataforma d’edició UPC OpenCourseWare.

Nous canals de distribució

El nou servei editorial digital de la UPC establirà acords amb distribuïdors i plataformes de venda on-line, i, en format paper, es focalitzarà en la venda a llibreries i la impressió per encàrrec. També facilitarà l’accés als continguts en text  des de la plataforma educativa Atenea.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.