Vés al contingut

Inkemia IUCT, la divisió del coneixement de la companyia catalana InKemia, ha guanyat la concessió d’un projecte col·laboratiu d’R+D centrat en l’àrea de les malalties rares. Aquest projecte, emmarcat dins les Comunitats RIS3CAT d’ACCIÓ, compta també amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

En concret, el projecte aprovat és l’Acceleradora en malalties rares de Catalunya, que suposarà uns ingressos d’explotació de més de 205.000 euros per al grup InKemia, distribuïts entre 2016 i 2017. En aquest projecte consorciat, en què InKemia lidera un grup de treball, hi participen set pimes, una empresa farmacèutica i la Fundació de l’Hospital Vall d’Hebron i suposa una inversió global per a tot el consorci de 2,47 milions d’euros.

El projecte està centrat en el desenvolupament d’una plataforma de vàries empreses per conformar un Clúster Tecnològic que permeti obtenir solucions terapèutiques per a malalties rares d’una forma més eficient i ràpida que en l’actualitat. Gràcies a les capacitats tecnològiques que agrupen les empreses participants en aquest clúster, les companyies estaran en disposició de desenvolupar nous fàrmacs dirigits a malalties minoritàries de forma competitiva i continuada.

En concret, la participació d’InKemia se centrarà en el desenvolupament de solucions terapèutiques per a la malaltia rara de la Distròfia Miotònica (DM), en la qual Inkemia IUCT compta amb bons resultats d’investigacions precedents. La distròfia miotònica de tipus 1 o malaltia d’Steinert afecta a 1 de cada 8.000 persones i no existeix cap teràpia eficaç per als pacients que pateixen aquesta malaltia. 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.