Vés al contingut

Intelligent Pharma, empresa catalana de software biotecnològic, està buscant una molècula per tractar la grip A o porcina, a través d’Helios, una tecnologia que utilitza des d’inicis de 2009 per buscar nous usos de molècules ja existents. Per assolir-ho ha introduït a Helios la molècula de Tamiflu, un medicament fabricat per Roche, amb la idea d’obtenir en menys d’una setmana una molècula amb les mateixes característiques. El fet distintiu d’aquesta tecnologia és que identifica una molècula semblant a una altra existent i és susceptible de tenir les mateixes propietats.

Malgrat que Intelligent Pharma no pot patentar el descobriment d’una molècula que ja és al mercat, sí que pot registrar una patent de nou ús, però sols als Estats Units, ja que a Europa no es distingeix entre patent de producte i ús. Així doncs, si els resultats són els esperats, l’empresa patentarà l’ús de la molècula per iniciar la cerca de socis que comercialitzin el producte.

Per potenciar la seva projecció internacional, Intelligent Pharma participarà, al costat d’altres empreses catalanes, a la principal convenció internacional del sector: la BIO (Organització de la Indústria Biotecnològica), que tindrà lloc del 18 al 21 de maig, a Atlanta (Estats Units).

Fotografia: Ignasi Belda, director general d’Intelligent Pharma

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.