Vés al contingut

L'empresa biotecnològica Intelligent Pharma ha aconseguit el primer lloc en la fase autonòmica de la quarta edició del premi EmprendedorXXI, celebrada ahir a Barcelona, entre un total de 66 candidates.

Això es tradueix en un premi en efectiu de 10.000 euros, a més d'una beca per participar en el curs Ignite Fast Tracking Innovation de la Universitat de Cambridge i l'assistència a un dels principals pols d'innovació del món on podran contactar amb empreses internacionals i conèixer directament oportunitats de negoci, de col·laboració i d'innovació.

Aquest reconeixement a una de les empreses més dinàmiques de la BioRegió de Catalunya, "ens arriba just tres anys després d'haver creat la companyia", reconeix el seu fundador i director general, Ignasi Belda. Intelligent Pharma investiga, desenvolupa i comercialitza noves eines computacionals per al disseny de fàrmacs. Té dues grans línies de negoci que consisteixen, per una banda, a oferir serveis científico-computacionals per a empreses que es dediquen al descobriment de nous fàrmacs o noves aplicacions de fàrmacs ja coneguts i, d'altra banda, ofereix serveis tècnics per a empreses de ciències de la vida que volen informatitzar els processos de recerca química, biològica i farmacèutica.

Intelligent Pharma competirà, juntament amb la resta de guanyadors autonòmics, en la fase final del premi -que convoca "la Caixa" en col.·aboració de l'Empresa Nacional d'Innovació (ENISA)-, i que se celebrarà a Barcelona els dies 15 i 16 de juny durant la Setmana de la Innovació i la Emprenedoria (bizbarcelona). El guanyador estatal obtindrà 30.000 euros; la segona empresa, 15.000 euros; i la tercera, 10.000 euros, quantitats acumulatives a la percebuda per haver guanyat la fase regional.

El 7% de les empreses que han participat en aquesta edició del Premi EmprendedorXXI són de l'àmbit de les ciències de la vida.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.