Vés al contingut

REDACCIÓ

La biotecnològica Intelligent Pharma, amb seu al Parc Científic de Barcelona (PCB), ha signat els seus dos primers contractes de recerca als Estas Units. Ha sigut amb SciClone Pharmaceuticals, multinacional ubicada a Silicon Valley, especialitzada en el desenvolupament de fàrmacs per al mercat xinès en les àrees d'oncologia i infeccions. SciClone Pharmaceuticals cotitza al Nasdaq.

Aquesta operació permetrà que SciClone pugui utilitzar la tecnologia desenvolupada per Intelligent Pharma per entendre millor el funcionament de determinades molècules. Ignasi Belda, director de l'empresa catalana, explica que "és una fita important per al creixement de la nostra empresa, que aquest any té com a objectiu completar el procés d'internacionalització i incrementar la quota de mercat al Regne Unit, Suïssa, Estats Units i Alemanya".

Intelligent Pharma va posar en marxa una filial al Parc Tecnològic de Heidelberg fa un any (vegeu la notícia publicada al web de Biocat), una àrea que concentra gran part de la indústria biofarmacèutica d'aquest país. Al Regne Unit també ha posat en marxa diversos projectes de col·laboració.

Actualment té un equip de 20 persones i centra la seva activitat en dues grans línies de negoci: l'oferta de serveis científico-computacionals per a empreses que es dediquen al descobriment de nous fàrmacs o noves aplicacions de fàrmacs ja conegudes, i l'oferta de serveis tècnics per a empreses que vulguin informatitzar els processos de recerca química, biològica i farmacèutica. Recentment ha estat guardonada com a empresa més innovadora i amb un major potencial de creixement a Catalunya (Premi Emprenedor XXI) i per ser l'empresa més innovadora sorgida de l'entorn acadèmic de la Universitat de Barcelona (Premi Senén Vilaró).

Per quart any consecutiu, Intelligent Pharma participarà a la BIO Washington (del 27 al 30 de juny). Ho farà amb la delegació catalana d'empreses i entitats que coordina Biocat. Ignasi Belda és un dels bioemprenedors catalans que segueix apostant per aquesta convenció –la principal del sector a nivell mundial–  convençut dels bons resultats que n'obté, tant en les sessions de partnering que ofereix la BIO com de la presència amb estand al pavelló de la BioRegió de Catalunya.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.