Vés al contingut

Tres anys de recorregut i l'empresa bioinformàtica Intelligent Pharma posa en marxa la seva primera filial internacional al Parc Tecnològic de Heidelberg, a Alemanya, que s'inaugurarà el dia 13 d'abril. Aquest parc científic és un dels punts biotecnològics més importants d'Alemanya i un dels pioners a tot el món en ciències de la vida. Vinculat a la Universitat Ruprecht-Karls, ocupa una superfície de 50.000 metres quadrats i compta amb més de 80 empreses.

Segons el fundador i director general d'Intelligent Pharma, el Dr. Ignasi Belda, "no només ens plantegem l'obertura de la filial com a plataforma comercial per als nostres serveis, sinó que també ens servirà com a observatori per saber com evoluciona i què es fa en entorns internacionals".

A Alemanya i Suïssa es concentra gran part de la indústria farmacèutica europea. Intelligent Pharma ofereix serveis en l’àmbit de la recerca biofarmacèutica, com ara el disseny de fàrmacs assistit per ordinador, el cribratge virtual, la gestió de biblioteques de compostos i la toxicologia computacional, entre altres, que permeten augmentar l’èxit i disminuir els costos de la recerca de nous compostos actius. Aquests serveis estan dirigits a les indústries farmacèutica i biotecnològica. "La nostra presència a Alemanya millorarà el suport i la consultoria que oferim als nostres clients. I ens obre, també, les portes a altres països com Àustria i Suïssa, uns mercats amb moltes multinacionals", reconeix Belda.

A la filial d'Alemanya hi haurà una persona, però està previst augmentar l'equip en funció de les necessitats de l'empresa. Aquesta expansió coincideix amb el trasllat de la seu central a una nova oficina a la sisena planta de la Torre I del Parc Científic de Barcelona (PCB), que els ha permès guanyar espai.

El cas d'Intelligent Pharma és exemplar com a model de emprenedoria. Neix a la bioincubadora del PCB, innova amb tecnologia -és una bona mostra el seu producte d'èxit Helios- i aprofita el suport de programes d'acompanyament empresarial com BioEmprenedorXXI, premi que es va dur a l'edició de 2008, de la mà d'entitats com "la Caixa", Barcelona Activa, Biocat, Cambra de Comerç de Barcelona i Genoma España. També ha rebut altres distincions: el "Fem Empresa" de Caixa Tarragona, els Premis Bancaixa Joves Emprenedors i el BDigital a la Innovació Digital.

Per seguir potenciant la seva projecció internacional, l'empresa participarà per tercer any consecutiu amb Biocat, i al costat d'altres empreses catalanes, a la principal convenció internacional del sector: la BIO, que tindrà lloc del 3 al 6 de maig, a Chicago (Estats Units).

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.