Vés al contingut

Redacció

La neurociència és una nova disciplina dedicada a la comprensió sistèmica de les funcions del cervell com ara les sensacions, la motricitat, l’aprenentatge, la memòria, l’atenció, el plaer, la recompensa, la presa de decisions i les emocions. Per tal d’aprofundir en el coneixement dels sistemes neuronals de processament de la informació a través de diferents vessants de la recerca com són la biològica o la matemàtica, B·Debate —iniciativa de Biocat i l’Obra Social “la Caixa”— el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) han organitzat les jornades de debat How Mind Emerges from Brain: a View into the Future, els dies 12 i 13 de juliol a Barcelona.

En els últims anys, la neurociència ha sofert una transformació important gràcies als avenços científics com el desenvolupament de les tecnologies d’imatge mèdica d’alta resolució per a l’estudi de l'activitat i l’estructura cerebral, juntament amb l’aplicació de noves eines moleculars.

Sota la direcció científica de les doctores Mara Dierssen, directora del Grup de Recerca de Fenotipació Neuroconductual de Models Murins de Malalties del CRG, i Maria V. Sánchez-Vives, professora investigadora de l'IDIBAPS, un grup d'experts internacionals de diferents camps de les ciències explicaran els últims treballs de recerca que estan portant a terme i com poden influir en el coneixement futur de la neurociència i les seves aplicacions a la vida quotidiana.

Dos dels ponents destacats són Richard Mooney i Christian Broberger. Mooney, doctor per la Duke University de Carolina del Nord (Estats Units), exposarà la recerca que porta a terme per entendre els mecanismes neuronals d'aprenentatge pel quals es desenvolupa l'experiència sensorial del comportament. Actualment treballa en un projecte que explora l'estructura i la funció dels circuits motors per a la comunicació oral en els ocells cantaires i sobre els sistemes auditius i orals en el ratolins. Per la seva part, Christian Broberger, doctor pel Karolinska Institutet d’Estocolm (Suècia), centrarà la seva intervenció en les recerques en dilucidar les característiques de l'estructura i funcions dels circuits neuronals de l’hipotàlem i les seves connexions amb l'escorça cerebral subjacents a les funcions bàsiques de supervivència com la reproducció, la ingesta d'aliments i la transició entre el somni i la vigília. Entre altres projectes, el seu equip treballa en la recerca dels mecanismes cel·lulars que produeixen l'activitat de xarxa rítmica del sistema neuroendocrí que controla l'alliberament de prolactina i la reproducció.

Organitzen:

   

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.