Vés al contingut

Rosa Suades, Marco Hernández, Anna Garcia-Elias i Marta Guasch són els quatre investigadors catalans que han rebut una beca de la fundació privada Daniel Bravo del 2017 valorada en 3.000 euros mensuals (més despeses) per fer una estada a l’estranger i impulsar projectes o xarxes de col·laboració en recerca biomèdica cardiovascular d’excel·lència entre Catalunya i altres països.

Els ajuts atorgats per la Fundació, que de forma excepcional han estat quatre en comptes de tres, permetran als investigadors fer estades de 3 a 9 mesos en alguns dels centres més prestigiosos del món en recerca cardiovascular.

La doctora Rosa Suades, de l’Institut Català de Ciències Cardiovasculars (ICCC), s’incorporarà al Karolinska Institute (Suècia) per treballar en els perfils de miRNA d’alt risc de patologies cardiovasculars en pacients asimptomàtics amb factors de risc cardiovascular. El resultat podria contribuir a proporcionar miRNA específics com a nous biomarcadors, segons la doctora Suades.

L’estudiant de doctorat Marco Hernández, de l’Hospital Clínic, s’integrarà al programa TAVI del Rangueil University Hospital de Tolosa, que treballa en la implantació d’una vàlvula aòrtica transcatèter com a teràpia estàndard per a l’estenosi aòrtica severa de la població d’alt risc. L’equip vol determinar els factors relacionats amb complicacions majors i millorar la seguretat dels pacients.

Anna Garcia-Elias, de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), farà una estada al Montreal Heart Institute per estudiar els mecanoreceptors cardíacs com a molècules implicades en el desenvolupament de la insuficiència cardíaca i la fibril·lació auricular, una patologia que afecta severament a la qualitat de vida sobretot de persones grans.

La doctora Marta Guasch, de la Universitat Rovira i Virgili (URV), anirà a la Harvard TH Chan School of Public Health per estudiar els patrons de la dieta i l’estil de vida que determinen les malalties cardiovasculars i la seva integració amb la metabolòmica. Els resultats ajudaran a obtenir nous coneixements per prevenir la diabetis tipus 2 i la seva aplicació en les guies de salut pública. 

 

Notícia relacionada:

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.