Vés al contingut

El Centre Internacional per al Debat Científic és un projecte pioner. Catalunya disposarà d’un model únic de centre multidisciplinari, especialitzat en la celebració de trobades científiques d’alt nivell per a grups reduïts de científics de primera línia, en un ambient que faciliti el debat i la reflexió. Només tres centres més en tot al món poden fer gala d’aquesta singularitat.

El centre s’ubicarà en un dels espais rehabilitats de Torre Marimon, al terme municipal de Caldes de Montbui. Acollirà vora 50 activitats cada any, amb la participació d’uns 40 investigadors a cadascuna. La convivència dels experts facilitarà l’intercanvi constant d’idees a l’entorn de qualsevol àmbit de la ciència. Les trobades seran liderades, en cada cas, per un investigador de prestigi dins l’àrea que correspongui, amb una participació permanent d’un percentatge de científics catalans, per estimular i facilitar als nostres experts el contacte amb els seus homòlegs internacionals.

Aquesta iniciativa situarà Catalunya en una posició de prestigi en l’àmbit científic mundial, punt d’atracció per als investigadors d’arreu.

El Centre Internacional per al Debat Científic és un projecte impulsat per Biocat en el marc de l’acord de col·laboració entre l’Obra Social de La Caixa i la Generalitat de Catalunya. Els espais de Torre Marimon són patrimoni històric propietat de la Diputació de Barcelona, que en fa una cessió d’ús conjuntament amb l’IRTA.

Biocat és l’organització impulsada per la Generalitat i formada per empreses i institucions públiques de recerca que dinamitza la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya. En coherència amb la seva missió, Biocat lidera l’impuls institucional i posterior desenvolupament d’aquest projecte d’excel·lència.

Els impulsors del projecte volem donar-lo a conèixer als agents implicats, així com al conjunt de la societat catalana, que en rebrà també els beneficis en forma de prestigi científic i marca de qualitat del país en l’escena internacional.

Ens agradaria molt comptar amb la vostra assistència en aquest acte, que podeu formalitzar enviant les vostres dades de contacte a events@biocat.cat. Podeu descarregar-vos aquí la invitació.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.