Vés al contingut

Posar en contacte projectes científics amb mentors, emprenedors i professionals del business development que puguin ajudar-los en el pla de negoci o la captació de finançament, entre d’altres necessitats: aquest és l’objectiu de Health & Bio Team Dating, la trobada de partnering organitzada per BStartup de Banc Sabadell, Biocat i CataloniaBio & HealthTech que enguany arriba a la seva 4a edició.

La trobada tindrà lloc el 17 d’octubre a Barcelona, en el marc de Healthio, i el registre per participar-hi estarà obert del 25 de juliol al 7 d’octubre.

L’esdeveniment s’adreça a dos grans perfils. D’una banda, investigadors amb un projecte científic relacionat amb les ciències de la vida i de la salut (teràpies i diagnòstic, tecnologies mèdiques, digital health, agroalimentari, etc.); d’altra banda, professionals amb experiència empresarial interessats en fer créixer aquests projectes científics com a mentors, emprenedors o business developers..

Els professionals que encaixin en un d’aquests perfils es poden registrar a la plataforma de Health & Bio Team Dating abans del 7 d’octubre i omplir el seu perfil de la manera més detallada i atractiva possible, per atreure l’atenció dels altres participants i maximitzar les seves possibilitats de partnering. Un cop registrats podran començar a enviar i rebre sol·licituds de reunions a partir del 10 de setembre.

 

85% de contactes estratègics en edicions anteriors

Les anteriors edicions van acollir més de 500 reunions amb més de 180 projectes i professionals empresarials, El 85% dels participants a les anteriors edicions de Health & Bio Team Dating han trobat contactes estratègics i nous negocis gràcies a la iniciativa i alguns equips han tancat col·laboracions estables.

És el cas d’Elem Biotech, spinoff del Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), constituida aquest mes de juliol. El seu fundador, Mariano Vázquez, va asistir a la darrera edició del Health & Bio Team Dating i, gràcies a una reunió a l’esdeveniment amb Genesis Biomed, Josep Lluís Falcó s’ha incorporat al projecte com a mentor i inversor. “En aquell moment encara estàvem desenvolupant la idea i teniem un primer prototip de pla de negoci, però buscava un mentor que aportés una visió business al meu perfil científic i també seed capital”, explica Vázquez. L’empresa, que fa simulacions virtuals d’òrgans i teixits per a treatment discovery, ja té lligada una primera ampliació de capital de 200.000 euros.

Un altre cas d’èxit sorgit de Health & Bio és Leukos Biotech: la seva fundadora, la científica Ruth Risueño, no s'havia plantejat mai crear una empresa perquè no tenia formació empresarial, però a Health&Bio Team Dating va conéixer el que ara és CEO de la companyia: Enrique Llaudet.

També va trobar contactes interessants al Health & Bio l’empresa DNANutricoach: “Gràcies a l’esdeveniment vaig signar amb IESE un conveni de col·laboració perquè estudiants del seu MBA fessin pràctiques d’estiu a la meva empresa, aportant-me una visió empresarial que m’ha ajudat a aprendre molt i fer créixer l’empresa”, destaca la seva fundadora, Valentini Konstantinidou.

 

Amb el suport de*:

*Amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del Fons Social Europeu.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.