Vés al contingut

A la fira BIO, la més important del món en biotecnologia, “s’ha posat de manifest que Catalunya i la seva base econòmica han canviat, amb una major presència de les indústries del coneixement, especialment a Barcelona, la qual cosa facilita el retorn i l’atracció de talent que aquest col•lectiu representa”, afirma la Montserrat Vendrell, directora de Biocat.

En aquest sentit, un alt número d’investigadors post doctorals catalans que estan duent a terme les seves activitats a Califòrnia han pogut intercanviar informació amb la delegació catalana present a la convenció i conèixer de primera mà quina és la situació actual del sector en el seu país d’origen. Ha estat en el marc de la trobada que Biocat ha organitzat coincidint amb la primera jornada de la Biotechnology Industry Organization, que ha tingut un gran èxit de convocatòria amb l’assistència de més de cent persones.

Catalunya consolida la seva presència

Aquest any la presència catalana a BIO ha estat el doble que en l’edició anterior, tant en superfície com en participants, amb un total de 23 empreses i 18 institucions, la qual cosa suposa la consolidació de la representació catalana en la convenció de la Biotechnology Industry Organization.

A més, l’àmplia delegació catalana, integrada per més de 80 persones i una alta participació de les empreses a la fira de San Diego demostra que el sector està creixent significativament a Catalunya. Aquesta observació ha despertat l’interès entre els assistents al congrés, segons ha pogut constatar Biocat, coordinadora del pavelló català a BIO.

Les empreses que estan presents a la BIO són: Advancell (Advanced in Vitro Cell Technologies), Anaxomics Biotech, Aromics (Applied Research Using OMIC Sciences), Archivel Farma, Bioglutamic, Caixa Capital Risc, Enantia, Endor Nanotechnologies, Ferrer Incode, Fundación Privada ASCAMM, Infociencia, Institut Universitari de Ciència i Tecnologia, Intelligent Pharma, Esteve, Kerentech, Microart, Ninsar Agrosciences, Omnia Molecular, Oryzon, Palau Pharma, Salvat Biotech, Tecnoparc Reus i Ysios Capital Partners.

Per altra banda, les 18 institucions que han estat presents en aquesta trobada són: Catalonia Investment Agency – Acc1Ó; Acc1Ó – IRC Catalonia (CIDEM-IRC); Ajuntament de Barcelona – Promoció Econòmica; Parc Científic de Barcelona (PCB); Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB); Parc de Recerca UAB; Fundació Privada Fundació Centre de Recerca en Sanitat Animal (CRESA); Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica; Fundació Parc Taulí ; Leitat Technological Center ; Banc de Sang i Teixits ; Institut Català de Nanotecnologia (ICN) ; Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC); Institut d’Alta Tecnologia (IAT); Institut de Recerca Hospital Universitari Vall d’Hebron; Barcelona Supercomputing Center (BSC) i el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB).

La convenció BIO, que enguany s’està celebrant a la ciutat californiana de San Diego del 17 al 20 de juny, és un referent mundial de la indústria biotecnològica. En l’actual edició més de 20.000 líders del sector i prop de 2.200 empreses i institucions procedents de més de 70 països participaran en més de 12.000 reunions per arribar a acords de col•laboració i aliances.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.