Vés al contingut

REDACCIÓ

Després de segellar un acord de comercialització del seu primer producte amb la farmacèutica catalana Reig-Jofré, Oryzon ha anunciat una possible sortida al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) per al 2012. Si això passa, serà la segona biotecnològica catalana que cotitzarà en borsa (la primera va ser AB-Biotics que ha augmentat un 74% els seus ingressos el 2010 fins a 3,58 milions d'euros). El producte desenvolupat és un marcador tumoral per a la detecció precoç del càncer d'endometri.

Oryzon i Reig-Jofré fan recerca conjunta per al desenvolupament de marcadors i teràpies oncològiques basades en l'anàlisi genètica de teixits tumorals des de 2009, a través de l'empresa Geadic Biotec.

Reig-Jofré té gran experiència en el desenvolupament de productes i preparació d'expedients de registre per a la seva presentació a nivell mundial, especialment a Europa i els Estats Units. En aquest sentit, les dues companyies esperen superar les fases regulatòries del nou producte i dirigir-se als mercats internacionals, per acabar llicenciant el producte amb alguna multinacional.

Oryzon va tancar el 2010 amb unes vendes de 7 milions d'euros, entre els serveis de recerca prestats a farmacèutiques i diferents subvencions públiques i privades. El capital de l'empresa està controlat pels socis fundadors (33%) i la firma de capital risc Najeti (32%). Actualment té en plantilla 60 científics.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.