Vés al contingut

Atrys Health, l’empresa resultant de la fusió d’Althia i eDiagnostic que es dedica a la prestació de serveis diagnòstics i tractaments mèdics, ha emès noves accions per un import de 4,5 milions d’euros i ha començat a cotitzar al Mercado Alternativo Bursátil (MAB) amb una capitalització bursàtil de 16,5 milions d‘euros.

La firma ha captat 73 nous inversors, principalment family offices, i espera que amb la captació dels 4,5 milions l’empresa pugui finançar l’obertura de nous centres de radioteràpia, potenciar nous serveis diagnòstics i expandir-se internacionalment.

Ara el grup d’inversió de capital risc Inveready n’és l’accionista principal amb el control del 29% dels títols de la companyia, mentre que l’equip científic i gestor es queda amb el 27%. La resta de l’accionariat està integrat per family offices i inversors institucionals.

Amb el debut al MAB, la companyia espera augmentar la seva visibilitat i reforçar la posició davant d’altres entitats financeres. Segons declara a La Vanguardia el president de l’empresa, Santiago de Torres, el grup no contempla fer noves rondes de finançament perquè el cash-flow que genera l’empresa ja permetrà finançar-ne el seu creixement.

Atrys ultima la compra de dues noves màquines de radioteràpia fent una inversió de 3,3 milions i en preveu comprar 4 més en els pròxims mesos, segons va explicar la firma a la carta de presentació al MAB. A més, està negociant la compra d’un nou laboratori diagnòstic i vol començar les operacions a Colòmbia, on ja ha constituït una empresa amb un soci local.

Atrys Health, amb seu a Barcelona, és fruit de la unió d’Althia –una empresa de diagnòstic de teixits especialitzada en càncer amb la presència de l’oncòleg Carlos Cordón– i eDiagnostic –firma de diagnòstic per la imatge a distància que va impulsar De Torres–. Els dos professionals segueixen involucrats en l’empresa. Atrys va tancar l’exercici de 2015 amb un benefici net de 1,3 milions d’euros.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.