Vés al contingut

Oferir als assistents els coneixements que els permetin adoptar una estratègia per crear valor a l'empresa i protegir els projectes propis en l'entorn actual del sector biotecnològic. Aquesta ha estat la missió de la cinquena sessió del programa formatiu Biocàpsules, que impulsa Biocat, sota el títol Gestió estratègica de la propietat intel·lectual. Els professors convidats, dos experts del sector: Lluís Ruíz-Ávila, director general de Janus Project i conseller delegat de la biotecnològica madrilenya TCDpharma, i Xavier Vallvé, responsable de la Unitat de Patents de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La jornada ha pretès anar un pas més enllà de mostrar simplement com es pot obtenir una patent o quins són els passos que cal seguir. Una de les principals premisses que van transmetre Lluís Ruíz-Àvila i Xavier Vallvé és el fet que les empreses no es limitin a una única patent, sinó que elaborin una cartera de patents que augmenti la protecció al voltant del coneixement o productes que es vol protegir des un punt de vista estratègic i, alhora, com utilitzar altres eines de protecció. Ruíz-Àvila i Vallvé també incidir en com aquests procediments poden esdevenir una eina per crear expectativa i generar valor.

Durant la sessió s'han mostrat nombrosos casos pràctics d'empreses del sector per conèixer les diverses opcions i estratègies que es poden aplicar, segons les necessitats de la seva activitat, i quins els poden ajudar a obtenir un major benefici.

Inscripcions obertes per a la segona edició

Aquesta ha estat la darrera Biocàpsula de la primera edició d'aquest programa formatiu, que es va iniciar el passat mes d'abril. A partir d'octubre s'iniciarà una segona edició, amb la mateixa temàtica i professors. Les places són limitades i s'aplica un 10% de descompte per a les empreses que participin en les cinc sessions: Negociació per a directius, Desenvolupament de negoci, Finances per a no financers, Gestió de projectes i Gestió estratègica de la propietat intel·lectual.

És un programa formatiu pensat i dissenyat específicament amb l'objectiu de proporcionar un coneixement estratègic i transversal de les diferents àrees de les biotecnològiques, a directors generals i consellers delegats, investigadors amb càrrecs intermedis i directius amb un perfil tècnic i científic.

Galeria de fotos (Flickr)

Veure vídeo de presentació de les Biocàpsules

Inscriu-te

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.