Vés al contingut

Aircraft Medical, companyia anglesa d’equipament mèdic líder en laringoscòpia, ha anunciat l’adquisició de l’empresa catalana Morpheus Medical. Morpheus es va crear el 2006 a la incubadora d’empreses de Barcelona Activa i des de l’any 2007 comptava amb el recolzament financer de Caixa Capital Risc. Està especialitzada en tecnologies mèdiques, concretament, a desenvolupar equips mèdics i software relacionats amb el mercat quirúrgic de l’anestèsia. El seu producte estrella serveix per mesurar el grau de consciència d’un pacient quan està anestesiat. Actualment treballa en la recerca d’un software per detectar la malaltia del Parkinson.

Per Matt McGrath, president d’Aircraft Medical, l’adquisió de Morpheus aferma l’estratègia a llarg termini de liderar el mercat internacional de la tecnologia mèdica. Amb una facturació d’un milió d’euros, l’operació suposa la incursió directa d’Aircraft a l’Estat espanyol i l’embranzida de Morpheus, que espera facturar 12 milions d’euros el 2010.

Per la seva part, Erik Weber Jensen, fundador de Morpheus, assegura que la unió entre Aircraft i la seva empresa representa una fita estratègica important per ambdós grups, i de cara els anestesiòlegs i especialistes de cures intensives suposa un increment de l’oferta de productes entre els quals escollir.

morpheus_int.jpg

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.