Vés al contingut

La doctora Alícia Granados, investigadora i empresària, especialista internacional en avaluació de tecnologies i sistemes sanitaris, serà la nova Ambaixadora de la BioRegió 2010. El reconeixement serà lliurat pel president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, en el marc del Fòrum Biocat, que se celebrarà el proper 2 de desembre a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.

La tercera edició del Fòrum Biocat –sota el lema Vine, connecta, fem futur– vol fomentar la col·laboració conjunta dels diferents agents envers la innovació. El 2009, va aplegar més de 600 representants de les empreses i entitats del sector de la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques de la BioRegió de Catalunya.

Actualment, la Dra. Alícina Granados està al capdavant de la seva pròpia empresa, MASdit, és la vicepresidenta de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), és membre del Patronat del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (PRUAB) i presidenta del Consell Social de la UAB.

Biocat, que va instaurar aquest títol l’any passat, vol reconèixer d’aquesta manera una personalitat rellevant de l’àmbit científic, financer, polític o social que s’ha distingit per l’impuls de la biotecnologia a Catalunya i pel suport a la BioRegió catalana a nivell nacional o internacional.

Granados s’uneix al director del Programa de Biologia i Genètica del Càncer del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (MSKCC) i director adjunt de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB), Dr. Joan Massagué, que va ser distingit com a Ambaixador de la BioRegió 2009

Un líder del sector biotec d’EUA, com a conferenciant central

El líder del sector biotec a Estats Units, Dr. Diego Miralles, director del Centre de Recerca West Coast i director de Healthcare Innovation de Johnson&Johnson, participarà com a ponent principal del Fòrum 2010. Miralles analitzarà les incerteses que viu el sector en temes com afers regulatoris, reemborsament, capital risc i canvis en els sistemes sanitaris que fan necessaris el desenvolupant de fàrmacs innovadors. En la seva ponència Garantint un futur brillant per a la indústria biotecnològica donarà pautes sobre com crear un entorn més eficient per al capital, on les possibilitats d'èxit siguin majors.

D'altra banda, el Fòrum presentarà tres taules rodones que analitzaran els nous camins de la biotecnologia en àmbits com l’alimentació i la salut; les tecnologies mèdiques i com es pot impulsar la innovació des de la compra pública; i la força de mercats emergents com són l’Índia i la Xina en l’àmbit de la biotecnologia i les tecnologies mèdiques. També hi haurà una presentació-col·loqui sobre les deu oportunitats de negoci per a les empreses biotec.

En aquest marc, un cop més, tindrà lloc el lliurament del Premi BioEmprenedorXXI, que reconeix el millor pla de creació d’empresa innovadora en el sector de ciències de la vida. Aquest programa està impulsat per Biocat, juntament amb Barcelona Activa, “la Caixa”, la Cambra de Comerç de Barcelona i Genoma España i pretén facilitar als participants la creació de la seva empresa mitjançant un conjunt d’activitats formatives i l’anàlisi de viabilitat de les idees de negoci.

Dia: 2 de desembre de 2010
Hora: de 9.15h a 19h
Lloc: Casa Llotja de Mar • Passeig Isabel II, 1 (entrada per Pla de Palau) • Barcelona

Consultes:
Secretaria Tècnica del Fòrum Biocat 2010 (Filloy Consultors)
Tel. +34 93 419 19 86
forum@biocat.cat  

Sobre el Fòrum Biocat 2009:

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.