Vés al contingut

L’Agència reguladora d’Aliments i Medicaments d’Estats Units (FDA) i la Comissió Europea han aprovat Repatha, un nou inhibidor desenvolupat per la farmacèutica amb base catalana Amgen per a pacients que no aconsegueixen reduir els seus nivells de colesterol “dolent” (LDL) en sang.

Repatha és el segon fàrmac aprovat d’una nova classe d’inhibidors que actuen contra la proteïna PCSK (proproteïna convertasa subtilisina kexina) de tipus 9. Aquesta proteïna redueix la capacitat del fetge d’eliminar el colesterol de la lipoproteïna de baixa densitat (LDL-C) de la sang i afecta a pacients amb hipercolesterolèmia familiar, malalties cardiovasculars i cardiopaties.

Els organismes reguladors permeten a Amgen que injecti el medicament en aquells pacients amb hipercolesterolèmia familiar o amb alguna malaltia cardiovascular que no obtenen resultats amb les opcions terapèutiques actuals. El tractament es combinarà amb una dieta i altres fàrmacs que ajuden a reduir el colesterol.

La seva eficàcia s’ha provat en un estudi on els pacients tractats amb Repatha van aconseguir reduir el seu colesterol prop del 60%. Ara la companyia espera l’aprovació per comercialitzar-lo al Japó, cosa que es va sol·licitar a principis d’any. Allà, el fàrmac està essent desenvolupat per una empresa conjunta entre Amgen i Astellas Pharma Inc., Amgen Astellas BioPharma K.K

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.