Vés al contingut

Recerca i cuina s'han unit per millorar la qualitat de vida dels diabètics. Divendres passat la Fundació Alícia i la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica de Barcelona van presentar el projecte Diabetis, amb el qual han iniciat diverses línies de recerca: la incorporació de nous cereals en la dieta, l'augment de volum dels aliments sense incrementar el seu contingut en hidrats de carboni ni calories i la recerca i desenvolupament de materials, tant educatius com pràctics, per facilitar el control del consum dels hidrats de carboni.

El resultat d'aquest treball científic es plasma en dos receptaris de nova creació a base de cereals i de fruites. Per donar-li forma, es va realitzar un taller de cuina pedagògica amb tres cuiners d'excepció, Ferran Adrià, Joan Roca i Nando Jubany, en el qual hi van participar 15 persones amb diabetis. Els plats que es van explicar in situ van deixar clar el missatge: alta cuina per a diabètics, però fàcil de preparar per als que no són experts culinaris.

La presentació de la col·laboració entre les dues fundacions va anar a càrrec del president de CaixaManresa, Manel Rosell, i del director de la Fundació Clínic, Ramon Gomis.

Receptari a base de cereals
Receptari a base de fruites

Vídeo Telenotícies vespre de TV3 (23/10/09)

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.