Vés al contingut

Redacció

La Fundació de Recerca Oncològica (Fero), impulsada el 2001 pel Dr. Josep Baselga, convoca la quarta edició de la beca en recerca oncològica traslacional a l’Estat espanyol. L'objectiu és fomentar la formació de joves investigadors oncòlegs i que els avenços científics arribin el més aviat possible als pacients amb càncer, de manera que el jurat reconeixerà el millor projecte científic clínic o el que tingui un alt potencial d’aplicabilitat clínica.

La dotació de la beca és de 70.000 euros per a un projecte de recerca de dos anys. Els interessats poden presentar la sol·licitud fins al 30 d’abril de 2012.

Els candidats han de complir els següents requisits:

  • Ser investigadors que treballin en institucions espanyoles involucrades en recerca oncològica o en el tractament de pacients amb càncer.
  • Que hagin centrat els seus treballs en la recerca oncològica traslacional amb un alt component d'aplicació clínica.
  • Que presentin un projecte científic amb potencial aplicació clínica.

El jurat, presidit pel professor Carlos López Otín, està format per reconeguts experts de diferents àmbits de l’oncologia com els doctors Joaquim Arribas, Josep Baselga, Andrés Cervantes, Luis Paz-Ares i Josep Tabernero. El veredicte es coneixerà entre el 15 i el 20 de maig de 2012 i el lliurament dels premis es farà el dia 4 de juny de 2012 a Barcelona.

Bases

El 2011 es van presentar 45 candidatures, el triple de les rebudes en l'anterior edició. Els investigadors guardonats fins avui són:

  • Dra. Laura Soucek, cap de Modelització de Teràpies antitumorals de l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron (VHIO), per inhibir una proteïna implicada en gairebé tots els tipus de càncer.
  • Dr. Amancio Carnero, centrat en la recerca traslacional de sarcomes.
  • Dr. Jaume Mora Graupera, cap del Departament d'Oncologia de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, per l'estudi multicèntric de recerca i tractament dels tumors de la família del sarcoma d'Ewing en nens, adolescents i adults joves.
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.