Vés al contingut

REDACCIÓ

La Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca —antiga Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i antiga Talència— ha celebrat la reunió de Patronat (20/6/2011) i els nous àmbits d’actuació que tindrà a partir d'ara.

Fundada el 1986, la Fundació assumeix com a principals missions millorar el coneixement social de la ciència, mitjançant la divulgació de la recerca, i cercar noves vies de cooperació entre el sector públic i el privat en les activitats de recerca científica a Catalunya.

Així, l’entitat facilitarà i implementarà activitats de divulgació científica a Catalunya adreçades a la totalitat de la societat i, especialment, als joves, fomentant les vocacions científiques i visualitzant socialment els resultats i l'abast de la recerca. En l’àmbit de la cooperació entre el sector públic i el privat en les activitats de recerca, impulsarà programes de finançament privat d’R+D+i, activitats de partenariat públic-privat en recerca, fons d’inversió mixtos per dedicació a la recerca, i incentivarà nous fons altruistes o donacions per promoure la recerca.

Actualment, la Fundació està presidida per Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement. El director és Pere Pardo. Té com a vicepresident primer Lluís Deulofeu, director executiu de "la Caixa"; com a vicepresident segon, Josep M. Martorell, director general de Recerca, i com a secretari Xavier Queralt, director territorial a Catalunya del BBVA. Completen el Patronat 18 vocals procedents de l’administració, l’empresa i la recerca científica.

En les properes setmanes, i després del que ha estat el primer Patronat de la institució un cop desestimat pel Govern de la Generalitat el projecte Talència —marca sota la qual havia actuat la Fundació durant el 2010— l’entitat iniciarà un procés de recuperació del seu caràcter privat, d’elecció d’un nou president que no pertanyi a l’administració i de configuració d’un nou equip directiu.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.