Vés al contingut

La Fundació Josep Carreras i la Generalitat de Catalunya han acordat crear un Institut Internacional de Recerca contra la Leucèmia que portarà el nom del tenor. La missió d’aquest innovador i ambiciós projecte és aprofundir en l’estudi dels mecanismes pels quals es desenvolupen la leucèmia i altres càncers hematològics, de manera que es generin processos de diagnòstic i tractaments cada vegada més precisos. Serà el primer centre de l’Estat espanyol i un dels únics arreu del món centrat exclusivament en la recerca sobre les hemopaties malignes.

El projecte es materialitzarà en dos campus que treballaran de forma coordinada: el Campus Clínic, que s’ubicarà a les dependències de l’Hospital Clínic de Barcelona, la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB) i el centre de recerca CIBEK; i el Campus Germans Trias i Pujol, entre l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i els centres de recerca IMPPCC i FIICSGTIP. La Fundació Josep Carreras construirà un nou edifici de 4.000 metres quadrats i dotarà dels equipaments necessaris els demés campus de recerca, amb una aportació de nou milions d’euros. Per tal d’establir-se en el Campus Germans Trias i Pujol, l’Ajuntament de Badalona cedirà un terreny adjacent a aquest Hospital on ja existeixen diferents centres de recerca promoguts per la Generalitat i vinculats a la UAB.

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya es compromet a realitzar una aportació anual suficient per garantir el funcionament del nou institut. Una vegada assolit el desplegament dels deu equips de recerca previstos, l'Institut estarà format per 100 col•laboradors, incloent investigadors i personal auxiliar, i tindrà un pressupost de funcionament de cinc milions d’euros anuals entre els recursos procedents de la Generalitat i els que s’obtinguin de beques, ajuts i patrocinis.

A més dels campus propis, l'Institut Internacional de Recerca contra la Leucèmia establirà acords de col•laboració amb altres centres de recerca, tant de Catalunya com d'àmbit estatal i internacional. La direcció científica del centre es convocarà a nivell internacional per tal d’atraure als investigadors més destacats en el camp de l’hematologia.

El tres gran motius que han fet realitat aquest projecte són la voluntat de Josep Carreras (i de la Fundació que presideix) de perpetuar la lluita iniciada fa més de vint anys amb l’objectiu de que la leucèmia sigui una malaltia totalment curable; l’excel•lent nivell científic existent a Catalunya, concretament, en el camp de l’hematologia i el suport de científics experts com el professor Ciril Rozman i el professor Evarist Feliu; i la voluntat de la Generalitat de seguir consolidant Catalunya com un país pioner en biotecnologia i biomedicina.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.