Vés al contingut

Avui a les 12h es presenta el Barcelona Research Complex for Better Aging (barcelonaβeta), impulsat per la Fundació Pasqual Maragall, un projecte científic de nova generació i amb fort component social. La missió del nou projecte és crear un model de recerca científica d'excel·lència per obtenir resultats en el diagnòstic, el tractament i la cura de l'Alzheimer i les malalties relacionades i, també, per oferir solucions que millorin la qualitat de vida de la gent gran.

L'acte, que es farà al nou Hotel Vela Barcelona, serà presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla i comptarà amb l'assistència de la ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; i en representació del Consell de Mecenatge de la Fundació Pasqual Maragall, Ricard Fornesa. La presentació del projecte anirà a carrèc de Pasqual Maragall i Jordi Camí, president i director general de la fundació, respectivament.

També a Barcelona, el mes de febrer passat, va tenir lloc la trobada Think Tank per posar en marxa un estudi per a la detecció precoç i el tractament de l’Alzheimer. Va ser la primera reunió de treball d’un grup de vint reconeguts científics, organitzada per Biocat amb la col·laboració de la Fundació Pasqual Maragall i el Lou Ruvo Institute, amb l’objectiu d’establir una xarxa internacional d’investigadors que cerquin la metodologia adequada, les bases, el finançament i els recursos necessaris per tirar endavant aquest projecte a cavall d’Europa i Amèrica del Nord.

Dia: 19 d'octubre de 2009
Hora:
12h
Lloc: Hotel W · Pl. de la Rosa dels Vents, 1 (final del pg. Joan de Borbó) · Barcelona

Fotografia (de dreta a esquerra): Manel Balcells, Jordi Camí i Pasqual Maragall, entre d'altres, conversant amb el científic Zaven Khachaturian durant la trobada d'experts Think Thank Alzheimer organitzada per Biocat.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.