Vés al contingut

En el marc de la primera convocatòria de la Iniciativa per Medicaments Innovadors (IMI), l’objectiu de la qual és accelerar el procés de recerca i desenvolupament del sector farmacèutic, s’han seleccionat 15 projectes públics i privats de recerca, 6 dels quals procedeixen de l’Estat espanyol.

Amb la fi d’escurçar la mitjana de 12 anys i mig que les empreses farmacèutiques inverteixen en un medicament des del seu descobriment a la seva comercialització, la Comissió Europea i la Federació Europea d’Associacions de la Indústria Farmacèutica (EFPIA, en les sigles en anglès) aposten per aquesta iniciativa per fomentar la posada en marxa de partenariats públic-privats que investigaran sobre malalties comunes a Europa, como l’asma severa, la diabetis i les malalties psíquiques.

El projecte, que també pretén fomentar la seguretat i eficàcia dels fàrmacs, l’intercanvi de coneixements entre investigadors i la formació del sector, compta amb un finançament de 246 milions d’euros. Los 110 milions aportats per l’Executiu europeu es destinaran al sector públic, les PIME, associacions de pacients i universitats. Els 136 milions que aporta l’EFPIA, procedents de les farmacèutiques que la constitueixen, s’invertiran en personal, laboratoris, material i recerca clínica.

Després d’aquesta convocatòria, en què la Unió Europea ha rebut 150 candidatures, el novembre de 2009 es llançarà la segona convocatòria de la Iniciativa per Medicaments Innovadors, que aquest cop se centrarà en oncologia, gestió de coneixements, diagnòstic de malalties infeccioses i de malalties inflamatòries cròniques. En total, la IMI compta amb un pressupost de 2.000 milions d’euros a repartir entre 2008 i 2013.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.