Vés al contingut

La intel·ligència artificial aplicada a la salut s'havia erigit en els darrers anys com una de les temàtiques més disruptives, però l’arribada de la pandèmia ha provocat que aquesta tecnologia hagi agafat impuls. Tant és així que els inversors han posat aquest sector en el seu punt de mira i avui dia és la tecnologia més invertida en les startups de digital health de la BioRegió, juntament amb la realitat virtual.

Davant d’aquest interès creixent, Biocat ha col·laborat en la celebració de la segona edició del E-Healthcare Investment Forum Barcelona, un esdeveniment organitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), Barcelona Health Hub, ESADE BAN, Barcelona Activa i EIT Health, que enguany s’ha dedicat a la intel·ligència artificial.

Durant la sessió, els inversors Leonor Alarcón, membre de l’equip de Plug & Play, Tim Juergens, cofundador i director general a SeedLink i Jahed Momand, Business Angel, han explicat en una taula rodona moderada per Cristian Pascual, president de Barcelona Health Hub, els trets fonamentals que han de reunir les startups d’IA per captar la seva atenció. 

Els tres participants han coincidit en la necessitat que aquests projectes siguin “acurats i segurs” pel benestar dels pacients. “No es pot jugar amb la salut de les persones i, per això, cal que estiguin validades clínicament”, ha subratllat Leonor Alarcón, qui ha aconsellat que els equips siguin multidisciplinaris. Per la seva banda, Tim Juergens i Jahed Momand han advertit que cal fer servir aquesta tecnologia sempre i quan sigui d’utilitat. “Primer cal detectar la necessitat del pacient i després, en cas que sigui necessari, aplicar la intel·ligència artificial”, ha explicat Juergens qui, juntament amb Momand, han recomanat que mai hauria de ser al revés. 

Durant l’esdeveniment, consolidat com un espai únic i específic per a la inversió en digital health, 10 startups que utilitzen la IA han presentat les seves solucions davant d’inversors locals i internacionals: AI for Dentistry, Heuristik, Iluria Ldt, IOMED, Lapsi Health, Legit Health, Ligence, Made of Genes, mjn-neuro i Sycai Medical, de les quals quatre formen part de la BioRegió. 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.