Vés al contingut

La Fundació La Marató de TV3 presenta, el dia 30 de juny, en el marc del X Simposium els resultats obtinguts dels 27 projectes de recerca sobre malalties respiratòries cròniques que es van finançar amb els fons obtinguts a La Marató del 2003. El finançament dels projectes que es presentaran ha suposat una inversió de 3.344.269 euros. Del total de projectes finançats, dinou són unitaris i vuit coordinats, fet que ha implicat el treball en xarxa de diverses institucions de recerca. Hi han treballat 37 investigadors principals, procedents de 25 centres.

El simposium s'obrirà amb la taula rodona Què respirem? El canvi climàtic i la proliferació de nous virus, moderada pel periodista Josep Corbella i en la qual intervindran el Dr. Eduard Monsó, president de la Societat Catalana de Pneumologia; el Dr. Josep Vaqué, de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i el Dr. Josep Anton Capdevila, de l'Hospital de Mataró. Els participants analitzaran temes com ara l’arribada de malalties importades i el paper de l’increment de temperatura del planeta en el seu desenvolupament; la incidència i perillositat dels nous virus en pacients de malalties respiratòries i el seu seguiment especial; o la problemàtica que afecta els pacients quan els mitjans de comunicació fan públiques aquests tipus de malalties.

En el transcurs de dues sessions, els investigadors exposaran els resultats assolits pels seus projectes, organitzats en quatre taules: caracterització i mecanismes de l'MPOC, asma bronquial i tuberculosi pulmonar, infecció respiratòria i exacerbació de l'MPOC i patologies associades a les malalties respiratòries i efectes del tabac.

El Simposium Fundació La Marató de TV3 ha estat declarat d'interès sanitari per l'Institut d'Estudis de la Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Data: 30 de juny de 2009
Hora: 9h
Lloc: Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears · C/ Major de Can Caralleu, 1-7 · Barcelona (Spain)

Descarregar programa

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.