Vés al contingut

La Marató de TV3, celebrada el dia 14 de desembre, ha recaptat més de cinc milions i mig d’euros que serviran per finançar projectes de recerca biomèdica sobre les malalties mentals greus, com la depressió, l’angoixa permanent, els trastorns obsessius compulsius (TOC), l’esquizofrènia, el trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH), el trastorn límit de personalitat (TLP) o l’autisme.

A partir de la segona quinzena de gener del 2009, la Fundació La Marató de TV3 anunciarà la convocatòria pública per a la presentació dels projectes d'investigació biomèdica sobre les malalties mentals greus. La data s'anunciarà a través dels mitjans de comunicació i de la web de l’entitat. L'avaluació dels projectes es realitzarà amb la col•laboració de l'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques (AATRM) a través d’un sistema d'avaluació per consemblants (peer-review) d'àmbit internacional.

La Fundació La Marató de TV3, que va ser creada el 1996 per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, té cura del seguiment dels projectes d'investigació generats a través de les diferents edicions de La Marató. Des d’aleshores, s’han repartit 64.514.409 euros entre 490 projectes de recerca a Catalunya i això significa que més de 1.300 investigadors s’han beneficiat directament del suport econòmic per continuar portant a terme els seus estudis.

Biocat (BioRegió de Catalunya) ha estat una de les entitats col•laboradores d’aquesta edició.

Més de 2.700 voluntaris de tot Catalunya han atès milers de trucades dels donants. Fins el 31 de gener del 2009 es poden fer donatius a través de Servicaixa o la web de La Marató i la resta de l’any mitjançant una transferència bancària a “La Caixa”.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.