Vés al contingut

Cooperació, internacionalització, capital humà, finançament i infraestructures són els cinc grans punts d’interès comú que els integrants de la Red de Biorregiones Españolas (RBR) han definit en la reunió que aquesta setmana s’ha celebrat a Madrid i que, també, ha servit per ratificar el propòsit de creació d’aquest organisme, que es va presentar de forma oficial en la darrera edició de Biospain, el setembre de 2008 a Granada.

A la reunió hi han participat responsables de Biocat, BioBasque, Madrid Bioclúster, BioVal i Andalucía BioRegión. En la seva proposta de definir i abordar les principals preocupacions del sector biotecnològic i biomèdic estatal, la RBR estudiarà aspectes de finançament en aquest àmbit, tant de projectes de recerca com de projectes empresarials, i les barreres que en aquest àmbit frenen el creixement del sector.

La Red elaborarà documents de consens corresponents a aquest i els altres quatre eixos d’actuació de la RBR: cooperació (empresarial, entre clústers i entre universitat i empresa); internacionalització (presència i participació en congressos de referència, com la fira BIO o el congrés Symbiosis de la Federació Europea de Biotecnologia); infraestructures (parcs, incubadores i grans instal•lacions del país) i capital Humà.

La RBR, una iniciativa de les cinc biorregions actualment consolidades a Espanya, va néixer com a resposta a la necessitat de crear una eina per aglutinar els diferents bioclústers; facilitar la coordinació d’iniciatives i la interlocució amb el Ministeri d’Innovació sobre el desenvolupament del sector biotecnològic i de les biociències; canalitzar les necessitats i propostes del sector i ser un fòrum on identificar bones pràctiques, aprofitar sinergies i intercanviar experiències.

La RBR té previst celebrar un fòrum anual per definir i debatre les iniciatives a dur a terme en cadascun d’aquests cinc grans eixos d’interès, començant a finals del 2009, per les conclusions assolides al voltant del finançament.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.