Vés al contingut

La catorzena Setmana de la Ciència a Catalunya (SC'09) es presenta amb un macroprograma de 424 actes de divulgació científica i tecnològica a 73 localitats catalanes, del 13 al 24 de novembre, dirigits a la ciutadania. Amb el pas dels anys, ha esdevingut una iniciativa cultural clàssica al nostre país -es preveu que hi participin unes 100.000 persones- i té el suport de nombroses institucions i entitats del Sistema Català de Recerca i Innovació, que en aquesta edició es quantifica en gairebé 200.

Els eixos temàtics de l'SC'09 -coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i amb el suport del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa-, seran l'evolució, la creativitat i la innovació amb motiu de l'Any Europeu de la Creativitat i la Innovació, l'Any Darwin, l'Any Monturiol, l'Any Cerdà i l'Any Internacional de l'Astronomia.

La Setmana de la Ciència ofereix quatre tipus d'activitats: conferències i taules rodones, jornades de portes obertes, cursos i tallers, exposicions, entre d'altres actes.

100 investigadors visitaran les aules de secundària

Un dels reptes de la Setmana de la Ciència continua sent despertar la curiositat i l'interès dels estudiants d'ESO i de batxillerat per fomentar futures vocacions científiques. El dia 18 de novembre s'ha fixat com el Dia de la Ciència a les escoles, de manera que un centenar de científics de diverses entitats de recerca impartiran, simultàniament, una conferència als centres d'educació secundària d'arreu de Catalunya. A banda d'aquesta activitat, també s'instal·larà un parc científic mòbil en algunes escoles de primària.

Programa Setmana de la Ciència
Programa Dia de la Ciència a les escoles

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.