Vés al contingut

El secretari general d'Universitats, Màrius Rubiralta, i el secretari general d'Innovació, Juan Tomás Hernani, ahir van fer pública la resolució de la convocatòria Campus d’Excel·lència Internacional (CEI 2009) a través de la qual s’atorguen 150 milions d'euros en crèdits perquè les universitats espanyoles posin en marxa els seus plans estratègics de modernització.

Després de les deliberacions de la comissió internacional d'experts, que va escoltar les presentacions dels 18 plans estratègics de viabilitat i conversió a CEI que havien passat la primera fase de la convocatòria, nou projectes coordinats per onze universitats han obtingut la qualificació de CEI 2009. Tots els 18 projectes, però, rebran finançament.

De les sis universitats catalanes que optaven a la menció, tres han aconseguit la marca d'excel·lència i un finançament de 31 milions en préstecs per dur a terme els seus plans i situar-se entre les millors universitats d'Europa fins el 2015. Són la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) amb el seu projecte conjunt Barcelona Knowledge Campus i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb el projecte UAB CEI: Aposta pel Coneixement i la Innovació.

Quatre projectes coordinats per les universitats de Còrdova, Cantàbria, Oviedo i Santiago de Compostela han rebut la qualificació de CEI 2009 d'àmbit regional, pel seu alt potencial per assolir el nivell d'excel·lència regional un cop portat a la pràctica el projecte.

Finalment, als altres nou projectes se'ls ha atorgat la qualificació de Projecte Prometedor CEI, amb el que se'ls anima a fer esforços addicionals per obtenir el potencial necessari i assolir el nivell d'excel·lència internacional al final del projecte. Catalunya s'ha portat tres mencions: la Universitat Rovira i Virgili (URV) pel projecte Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud (4 milions d'euros); la Universitat Ramon Llull (URL) pel projecte Aristos: Passió per l'Excel·lència (2 milions de euros) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) pel Campus UPF Icària Internacional (4 milions d'euros).

Fotografia (d’esquerra a dreta): Juan Tomás Hernani i Màrius Rubiralta.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.