Vés al contingut

El Fons per a l’Impuls de la Innovació és la nova línia d’ajuts que ha creat la Universitat de Barcelona, a través de la Fundació Bosch i Gimpera, per donar suport econòmic a les activitats d’innovació i transferència de tecnologia dels seus investigadors. La iniciativa, que compta amb el suport del Banc Santander, ha obert una primera convocatòria dotada amb 155.000 euros i comprèn dues modalitats d’ajut: Prova de Concepte i Mentor in Residence.

La modalitat Prova de Concepte (PoC), que busca valoritzar els projectes amb un alt potencial de transferència, té un pressupost de 125.000 euros i està adreçat als investigadors que liderin projectes de transferència on la UB sigui propietària o copropietària del coneixement i la tecnologia prèvia als resultats pels quals se sol·licita l’ajut.

Aquesta convocatòria ofereix un màxim de 25.000 euros per a cada projecte per realitzar proves de concepte amb l’objectiu de millorar les oportunitats d’explotació dels resultats d’investigació, avançar en la maduració de les tecnologies seleccionades, acostar-les al mercat i transferir-les ja sigui mitjançant una llicència concedida a una empresa existent o creant una spin-off. La convocatòria està oberta fins el 15 d’octubre.

La segona convocatòria és pel programa Mentor in Residence, que està dotat amb 30.000 euros i que ofereix un màxim de 6.000 per a cada projecte. Està adreçada a investigadors de la Universitat de Barcelona que estiguin en procés de creació d’una empresa a través de la Bosch i Gimpera o bé que hagin creat una spin-off participada per CIC-UB.

L’ajut comprèn la contractació d’un mentor especialitzat en la gestió de projectes emprenedors que complementarà l’equip. D’aquesta manera s’espera impulsar la creació de noves spin-off dins de la UB i afavorir el creixement d’aquelles de recent creació amb potencial. La data límit per presentar-se a aquesta convocatòria és el 15 de novembre.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.