Vés al contingut

Redacció

La Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech (UPC) va inaugurar ahir l’edifici RDIT, una nova infraestructura del Parc UPC ubicada al Campus del Baix Llobregat. RDIT és un espai de 10.000 metres quadrats habilitat per acollir projectes de col·laboració universitat-empresa i companyies de base tecnològica.

A l'acte hi van assistir el secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castellà; el regidor d’Universitats i adjunt d’Esports de l’Ajuntament de Castelldefels, Albert Sáenz; el rector de la UPC, Antoni Giró i el delegat del rector al Parc UPC, Francesc Solé.

La instal·lació disposa de quatre plantes per a despatxos i laboratoris adaptables a les necessitats de les empreses, a més d'espais d’ús comú per fomentar la interrelació. RDIT es troba situat en un entorn de docència, recerca i transferència —al costat de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aerospacial de Castelldefels (EETAC), l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB), l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), l’Institut de Geomàtica, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE)— i a 5 minuts de l’Aeroport del Prat i a 15 minuts de Barcelona.

Per ara, ja hi ha tres empreses instal·lades al nou edifici: Alteraid, creadora d’una xarxa de sensors per monitoritzar l’activitat de la gent gran que viu sola; On-Sun Systems, que comercialitza tecnologia fotovoltaica de concentració solar, i Technology Assistance BCNA 2010, que desenvolupa sistemes de sensors per a una àmplia gamma d’aplicacions.

La UPC ha rebut finançament del Ministeri de Ciència i Innovació dins del programa d’ajuts destinats a parcs científics i tecnològics i cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) per a la construcció del RDIT.

Amb aquest, el Parc de la UPC té sis pols territorials (Terrassa, Barcelona, Viladecans, Castelldefels,  Vilanova i la Geltrú i Manresa) i un total de 104.000 metres quadrats construïts amb diferents tipologies d’espais (incubació, desenvolupament empresarial, espais de camp, parcel·les, hivernacles i espais fab-labs). Actualment s’hi troben ubicades més de 150 entitats.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.