Vés al contingut

Isabel Muntané

La Xarxa d'Innovació en Tecnologies Mèdiques i Sanitàries (ITEMAS) és una de les xarxes temàtiques de recerca cooperativa en salut (RETICS) nascuda el 2010 amb l’objectiu de fomentar les unitats d’innovació dels centres hospitalaris en el sector no farmacèutic i així fer més sostenible el sistema sanitari públic. Després de gairebé dos anys de funcionament, ITEMAS vol integrar nous centres sanitaris i empreses de tecnologies mèdiques per millorar els resultats i promoure la col·laboració entre l’àmbit públic i privat.

ITEMAS va néixer per iniciativa de l'Institut de Salut Carles III (ISCIII) per promoure la creació d’unitats de suport a la innovació en els hospitals i establir un fòrum de comunicació entre els diferents participants en el procés d'innovació mèdica: hospitals, universitat i indústria. La xarxa, coordinada pel Dr. Manuel Desco, director de la Unitat d’Innovació de l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón de Madrid, està integrada per les unitats d’innovació de 14 hospitals públics de tot l’Estat, entre ells 6 de catalans:

La xarxa, segons explica la seva portaveu, Julieta Pereda, “ofereix informació actualitzada i crea eines útils que permeten conèixer en temps real el panorama de la innovació tecnològica hospitalària”. Al mateix temps, promou l'establiment de contactes i aliances entre els diferents socis per crear sinèrgies i millorar els resultats de cadascuna de les unitats d’innovació. ITEMAS vol ampliar la seva xarxa amb l’entrada de diferents tipus d'institucions que desitgin col·laborar en la tasca d'identificar les àrees de millora per al desenvolupament d'una cultura innovadora en el sector. Aquests grups poden ser unitats d'innovació hospitalàries, centres tecnològics i de recerca, societats científiques, empreses, grups de recerca, etc. Els nous membres, en qualitat de col·laboradors, podran participar en les diferents activitats de la xarxa, en els grups de treball com el d’internacionalització o el que treballa en l’elaboració del pla estratègic.

Amb aquestes noves incorporacions ITEMAS podrà oferir una visió més global del sistema d’innovació en tecnologies sanitàries i avançar en la sostenibilitat del sistema sanitari públic assessorant les administracions sobre les necessitats relatives al marc legal i el finançament de les activitats d'innovació i transferència de tecnologia.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.