Vés al contingut

Redacció

La xarxa Oncocat, impulsada per Biocat, aposta per la col·laboració internacional amb la participació al Fòrum Científic CLARA, que ha organitzat el Cancéropôle Lyon Auvergne Rhône-Alpes els dies 20 i 21 de març a Lió (França). Coincidint amb aquesta trobada, on han participat empreses i centres de recerca catalans, la xarxa fet públic un nou web (www.oncocat.org) que vol ser un punt de trobada dels seus membres i, alhora, una eina de projecció pública de les capacitats de Catalunya en R+D oncològica.

La xarxa Oncocat, que va néixer el 2011 a Barcelona, té com a missió afavorir la coordinació entre les entitats, grups i centres de recerca, hospitals i empreses que fan recerca bàsica, traslacional i clínica oncològica a Catalunya. Des d’Oncocat també es treballa per aprofitar millor les oportunitats i propiciar els projectes comuns i els negocis basats en necessitats clíniques, i per projectar internacionalment el potencial de Catalunya en aquest àmbit. Per tal d’aconseguir-ho, es focalitza l’atenció en identificar i posar en marxa projectes de col·laboració en recerca i en el desenvolupament de nous productes. La xarxa també vol impulsar l’organització d’actes públics (conferències, taules rodones, workshops...) per posar en comú els treballs duts a terme i millorar el seu desenvolupament i aplicacions.

Un altre dels objectius de la xarxa es detectar les necessitats formatives, dissenyar polítiques d’intercanvis d’investigadors, centres i grups de recerca amb les empreses del sector, establir estades de pràctiques dels postdoctorants en empreses i promoure els intercanvis internacionals.

Actualment, formen part d'Oncocat 38 centres i grups de recerca, hospitals i empreses del sector de diferents àmbits d’activitat com la bioinformàtica, el medi ambient, la química fina, la salut humana, l’alimentació i la nutrició, entre d’altres. Els seus membres treballen en diferents àmbits de recerca que van des de l’anàlisi in silico, la biofísica i els biomaterials fins a la genòmica, la nanotecnologia o l’òptica i la fotònica.

Lykera, Leitat i l'IBEC, presenten els seus projectes al CLARA

En el marc del Satellite Event impulsat per Biocat dins el Fòrum CLARA, l’empresa Lykera i el centre tecnològic Leitat han presentat avui els seus projectes amb la finalitat de trobar socis internacionals. Lykera, ha exposat els projectes de biotecnologia que desenvolupa centrats en productes biològics per al tractament del càncer focalitzats no només en les cèl·lules tumorals, sinó també en les cèl·lules de l'estroma i l'angiogènesi tumoral. El producte més avançat que té l'empresa és l'LK-1, un anticòs que ha passat el procés d'in vivo preclínic i que està llest per entrar a les fases preclíniques.

L'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) també ha participat en el fòrum per tal de presentar els seus projectes de recerca que abasten gran part dels àmbits de la bioenginyeria, des de la recerca més bàsica fins a les aplicacions mèdiques.

En el mateix fòrum de Lió, s’ha presentat l’aliança BioNanoMed, impulsada per Biocat, que aplega 23 centres de recerca i empreses catalans de l'àmbit de la nanobiomedicina

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.