Vés al contingut

Laboratoris Salvat ha llançat el seu primer medicament al mercat americà, el Cetraxal Òtic, un antibiòtic indicat per al tractament de la otitis externa en nens i adults. La otitis externa és una de les patologies més comunes en pediatria i la màxima incidència es produeix entre els 7 i 12 anys d’edat. Als Estats Units cada any hi ha uns quatre milions de persones afectades per aquesta patologia, mentre que a l’Estat espanyol es diagnostiquen un milió de casos.

La companyia farmacèutica catalana ha invertit un total de deu milions de dòlars en aquest projecte, en el marc del seu pla estratègic basat en la internacionalització i la innovació. El 2008 Laboratoris Salvat va invertir un 18% de les seves vendes a R+D.

El llançament d’aquest antibiòtic, que el maig de 2009 va aconseguir l’aprovació per part de l’Agència del Medicament americana (FDA), converteix a Laboratoris Salvat en la primera companyia de l’Estat espanyol que aconsegueix directament l’autorització d’un medicament als Estats Units. La comercialització del producte anirà a càrrec de WraSer Pharmaceuticals, firma americana especialitzada en pediatria, amb la col·laboració de la filial Salvat USA, Inc. a Florida. S’estimen unes vendes d’uns 40 milions de dòlars, el que representaria tenir un 10% de participació en el mercat nord-americà. La fabricació del Cetraxal la farà l’empresa The Ritedose Corporation, ubicada a Carolina del Sud i especialitzada en tecnologia monodosi.

Laboratoris Salvat ha obtingut de la FDA un període d’exclusivitat en el mercat nord-americà per la innovació tecnològica que suposa que aquest medicament estigui basat en ciprofloxacino monofàrmac, el que el converteix en el primer d’aquestes característiques als Estats Units.

Aquesta farmacèutica fundada el 1955 a Esplugues de Llobregat té una plantilla de 280 treballadors i presència a més de 40 països, de manera que aprofitarà per comercialitzar el Cetraxal en altres països com Itàlia, França, Alemanya, Regne Unit, Grècia i Mèxic (a l’Estat espanyol està disponible des de 1995).

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.