Vés al contingut

Com a part de l’activitat de la seva "acceleradora", el projecte europeu EIT Health acaba de llançar dues iniciatives adreçades a idees de negoci, pimes, spin-off i start-up per finançar projectes innovadors en salut compromesos amb els principis de l’EIT Health: la promoció d’una vida saludable, el suport a l’envelliment actiu i la millora de l’assistència sanitària per millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Entre les iniciatives, s’ha obert una convocatòria pels premis “Business plan aggregator”, on es guardonarà als tres millors plans de negoci en tres categories: tecnologia mèdica, biotecnologia i digital health. Els guanyadors en cada categoria rebran en metàl·lic 10.000, 3.000 i 2.000 euros respectivament.

Cada seu regional de l’EIT Health (Co-location centre) podrà escollir tres projectes, de manera que acabaran sorgint 21 projectes finalistes. Aquests finalistes rebran 3.000 euros per produir un vídeo pitch; material que podran utilitzar per participar a la final, que tindrà lloc durant l’EIT Health Summit a Barcelona el 23 i 24 de novembre d’aquest any amb la presència d’inversors nacionals i internacionals. La convocatòria per presentar una candidatura, que ja està oberta, es tancarà el 31 de juliol.

D’altra banda, el node espanyol de l’EIT Health, amb seu al Parc Científic de Barcelona, també engega dues convocatòries d’ajuts econòmics per accelerar l’entrada de productes i serveis al mercat. La “Proof of concept” està dirigida a projectes i idees de negoci que es troben en estadis previs a la creació de l’empresa, és a dir, anterior a la materialització del proof of concept o al desenvolupament de prototips o serveis, o que tinguin base tecnològica amb una orientació clara al mercat.  

Una variant de la convocatòria donarà finançament també a projectes que estan participant actualment en programes d’acceleració en salut. És el “Proof of concept Plus”. Tant un com l’altre acceptaran projectes o idees de negoci que puguin constituir-se com a empresa durant els 12 mesos després de rebre l’ajut.

La convocatòria “Headstart” està adreçada a empreses de base tecnològica amb una clara orientació al mercat per desenvolupar projectes, productes o serveis en salut. El termini de la convocatòria és el 6 de juny.

 

Més informació sobre les convocatòries:

 

Notícies relacionades:

 

Entrevista relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.