Vés al contingut

Ahir es va obrir la convocatòria d'ajuts destinats a incentivar els projectes i les activitats de valorització de recerca i de tecnologia (VALOR 2010) –antics VALTEC–, que els equips de recerca de les universitats i dels centres de recerca o tecnològics de Catalunya poden sol·licitar fins el proper 22 de juliol. L'entitat que convoca aquests ajuts és l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Els projectes han de comprendre activitats d'R+D de caràcter demostratiu que es desenvolupin dins la fase precompetitiva i que permetin reduir les incerteses sobre la viabilitat comercial de la tecnologia. Aquestes activitats de prova de concepte no donen suport a la recerca exploratòria per si mateixa ni a la recerca aplicada útil per a empreses, sinó que recolzen la realització, en forma de projecte estructurat, d'activitats cientificotecnològiques relacionades en definir i implantar estratègies de comercialització i transferència de resultats.

Un dels requisits importants per presentar-s'hi és que els equips sol·licitants han de ser propietaris o copropietaris del coneixement i la tecnologia i del resultat de la recerca que es vol valoritzar.

Cada projecte, que s'ha de desenvolupar en un període de dos anys com a màxim, pot rebre un jut de fins a 100.000 euros.

Es prioritzaran els projectes presentats des dels centres de la xarxa TECNIO, dels centres del programa CERCA, dels instituts de recerca vinculats a hospitals, de les xarxes de referència d'R+D+I, i les propostes d'altres agents del sistema de recerca que incorporin nvestigadors d'aquests centres.

A Catalunya hi ha una àmplia xarxa de centres de recerca , alguns dels quals són referents mundials, que inclou 38 centres del CERCA –11 dels quals són en biomedicina–, 15 del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i vuit centres tecnològics. Aquí cal sumar-hi disset parcs científics i tecnològics, dels què nou es dediquen a les ciències de la vida. Dels tretze hospitals que tenen activitat de recerca, sis es troben entre els deu més prolífics de l’Estat espanyol en producció científica, tal i com figura en l'Informe Biocat 2009.

Més informació i sol·licituds

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.