Vés al contingut

Els dies 27 i 28 de setembre se celebrarà a Barcelona la primera edició de l'International Corporate Universities Forum (ICUF), que promouen l'Ajuntament i la Cambra de Comerç de Barcelona, on es preveu reunir els màxims responsables d’estratègia i direcció de l’educació executiva d’empreses d’arreu del món perquè comparteixin i analitzin conjuntament els models i les tendències ja existents, i reflexionin sobre com les universitats corporatives poden fomentar els canvis estratègics que requereixen les seves empreses.

El fòrum estarà dirigit per reconeguts experts en la matèria. De moment ja han confirmat la seva participació Alfons Sauquet, degà d'ESADE i membre del consell de la European Academy for Business in Society (EABIS); Mike Rosenberg, expert en direcció estratègica a llarg termini, planificació d’escenaris i anàlisi de problemes empresarials, que actualment imparteix classes al IESE; David Parcerisas, president del consell d’EADA; Pablo Riera, president del grup P&A i soci estratègic de Louis Allen i Zenger Folkman a Espanya i Portugal; Pablo Cardona, cap del Departament de Gestió de Persones en Organitzacions al IESE; Luis Vives, director acadèmic dels Programes d’ESADE en la Universitas Telefónica, entre d'altres.

Liderant el canvi

La jornada del dia 27 girarà al voltant de dues temàtiques: el lideratge del canvi i els models i els rols de les universitats corporatives. Els ponents convidats són Brian Bacon fundador de l'Oxford Leadership Academy i reconegut assessor en management i desenvolupament en lideratge, que parlarà del lideratge en temps turbulents; Jeanne Meister, cofundadora de l'organització Future Workplace i escollida recentment com una de les 20 professionals més influents en l'àmbit de la formació, que exposarà com les empreses han de preparar el 2010 Workplace; i Robert Sherwin de Zenger & Folkman, que explicarà com els líders extraordinaris dupliquen els beneficis; entre d'altres xerrades.

Visió de futur i reptes

Per al dia 28, s'ha programat una jornada més pràctica on es definiran els reptes de futur de les universitats corporatives i com cal afrontar-los. Hi haurà tres taules de treball en petits grups, amb tallers i fòrums de discussió: formes innovadores per crear impacte a l'aprenentatge (ESADE), coaching al segle XXI: de gerent a coach (IESE), i el paper dels directius en els processos on-line de gestió del coneixement (EAE, Idec-UPF, UOC, UAB, IL3-UB i UPC). Destaca la presència d'Alfons Cornella, fundador d'Infonomia, que conduirà un update sobre les tendències de les universitats corporatives i identificació d'alguns del seus reptes.

Segons els organitzadors, el format reduït de l’ICUF i el seu esquema participatiu garanteixen el networking, la posada en comú, l’intercanvi de coneixements i experiències i l’obtenció d’informació útil i conclusions clares, pràctiques i fàcilment aplicables a les organitzacions.

Programa

Inscripció (quota reduïda fins el 13/9/2010)

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.