Vés al contingut

REDACCIÓ

La Junta de Barcelona de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha atorgat sis beques de 18.000 euros als següents projectes de recerca oncològica:

  • Identificació d'inhibidors d'LOXL 2 mitjançant redeterminació de fàrmacs ja existents (Drug-repuposing). Possible utilització terapèutica en tumors, Dra. Sandra Peiró (Fundació IMIM).
  • Estudi quasiexperimental per valorar l’eficiència d’una intervenció proactiva en relació a les necessitats psicosocials del pacient oncològic i els seus familiars en el moment del diagnòstic, Dr. Miguel Angel Seguí (Consorci Sanitari de Terrassa).
  • Reduction of breast cancer recurrences through weight control, and a diet and physical activity intervention: a feasibility study, Dr. Antonio Agudo (Institut Català d'Oncologia-IDIBELL).
  • Optimització de la detecció molecular precoç del càncer de pròstata en material residual de biòpsies prostàtiques i en massatges prostàtics, Dr. Pedro Luis Fernández (Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica).
  • MicroRNAs com a predictors de progressió metastàtica del carcinoma ductal de mama, Dr. Timothy Thomson (Institut de Biologia Molecular de Barcelona-CSIC).
  • MicroRNA (miRNA) profiles as predictors of clinical outcome and therapy decision making in prostate cancer, Dr. Andreas Doll (Fundació Recerca Biomèdica i Docència Vall d’Hebron).

L’AECC convoca anualment un concurs públic amb aquestes beques per fomentar que els joves investigadors s’interessin per aquest camp i puguin desenvolupar les seves tasques de recerca per curar el càncer. Els investigadors becats treballen en institucions i centres de referència de la província de Barcelona. Les beques són per a dos anys, i una comissió d'experts avaluarà i farà el seguiment d'aquests projectes.

L’acte públic del lliurament de les beques tindrà lloc el dia 28 de març de 2012, en el marc de la reunió anual de l’AECC Junta de Barcelona.

Convocatòria d'ajuts per al 2012

L’AECC és una entitat social privada, sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública. Té representació en més de 2.000 localitats i més de 14.000 voluntaris actius. A través de la seva Fundació Científica, el 2012 preveu tenir en marxa més de 80 ajuts per finançar projectes de recerca contra el càncer a nivell estatal. La convocatòria d'ajuts 2012 ja està oberta, i van des dels programes de pràctiques en laboratoris per a estudiants fins als ajuts a grups coordinats estables de recerca oncològica.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.